Eta néni tökélyre fejlesztette a karácsonyi dekorációt. Dabason álló családi házához az adventi időszakban programszerűen érkeznek az emberek, hogy megcsodálják a cifra kertet és a fényeket.

Eta néni 10 éve fogott bele komolyan az adventi díszítgetésbe saját unokái és önmaga szórakoztatására. Az M2-nek adott

;feature=share&fbclid=IwAR1YUkTtolYCyWds6JiIfgU74qBIxCg9qy-MbsiYBe6v-AL2YhzzgV7eMl8">interjújából kiderül, hogy minden a tujákkal kezdődött; három éve engedte be először az embereket, mert látta, hogy gyülekeznek a kapu előtt. Az utóbbi évben már annyi látogató jött, hogy külön parkolóhelyet kellett kijelölni az utcabeliek nyugalmának megőrzése érdekében Eta néni házától körülbelül 100 méterre, egy üres telken. A fényeket délután 4-kor kapcsolják fel, a látogatás 16 és 20 óra között zajlik az adventi időszakban, december 1. és vízkereszt, január 6. között. Külön Facebook-oldala is van Eta néni házának, ahol további információkat találunk a helyről.

Mára igazi, olajozottan működő családi projekt lett belőle, Eta néni lányai tervezik a dekorációt, veje a kivitelező, mert mégiscsak férfierő kell a szerelgetéshez. A tetőt és a fákat díszítő égők a legnehezebbek, a földön elhelyezett motívumok, figurák jönnek utoljára. Világító rénszarvasok, hóemberek, óriási Diótörő-bábu, életnagyságú táncoló Mikulás is áll a kertben, idén pedig egy hatalmas betlehemet is beépítettek. A kert egyfajta kiállításként funkcionál, egy kis kunyhó áll a kertben mézeskaláccsal, süteménnyel, ahol be lehet írni a vendégkönyvbe.

Eta néni egész évben erre készül, minden hónapban félretesz a nyugdíjából. Sokat jelent neki látni az örömöt az idelátogatók arcán; ez az ő ajándéka az embereknek karácsonyra.

;feature=share&fbclid=IwAR1YUkTtolYCyWds6JiIfgU74qBIxCg9qy-MbsiYBe6v-AL2YhzzgV7eMl8