Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

szerkesztés

Az autólízing jelentése és legfontosabb jellemzői

Szerzők

  • sponsored WLB

2019. 12. 11. 0:00

Érdekli, hogyan juthat akár 24 órán belül autólízinghez? Ismerje meg a lízing legfontosabb tulajdonságait és előnyeit, majd döntsön az Ön igényeinek megfelelően!

Mit jelent az autólízing kifejezés?

Az autólízing alapelve, hogy az Ön által választott új vagy maximum 12 éves használt gépjárművet a bank vásárolja meg a tulajdonostól, majd az Ön használatába adja. Így Önnek elegendő az önerő összegét megfizetni, amely a vételár 20%-a is lehet. A vételár többi részét pedig a lízingbeadó fél fizeti ki Ön helyett az eladó számára. Ön pedig a lízingbeadó irányába, havi szinten törleszti a vételár és a kamat összegét.

Fontos megjegyezni, hogy az autó tulajdonosa a tartozás teljes rendezéséig a bank lesz. Ön természetesen ugyanúgy használhatja a gépjárművet, mintha a sajátja lenne. Az autóvásárlás esetén igénybe vehető autólízing a tulajdonjogon kívül lényegében semmilyen különbséget nem jelent az autóhitelhez hasonlítva. Az AutohitelAzonnal.hu autólízing szolgáltatásai segítségével Ön is részletesen tájékozódhat az autófinanszírozási lehetőségek igénybevételéről. A forgalmi engedélyben az üzembentartónál a lízingbevevő nevét tüntetik fel. A bank tulajdonjoga kizárólag a járműnyilvántartásban fog szerepelni.

Kinek lehet hasznos a visszlízing?

Visszlízing igénybevétele esetén a gépjármű tulajdonosa az autó értékének akár 80%-át is megkaphatja a banktól, és nem kell megválnia az autójától sem. A visszlízinget magánszemélyek és vállalkozások egyaránt igényelhetik, amelynek köszönhetően sokak számára elérhető lehetőségről beszélhetünk.

A visszlízing egy olyan zártvégű pénzügyi lízing konstrukció, amely során az eladó és lízingbevevő ugyanaz a magánszemély vagy vállalkozás. A zártvégű lízing miatt a tartozás teljes megfizetését követően Ön automatikusan megkapja a gépjármű tulajdonjogát.

Mikor érdemes az operatív lízinget választani?

Az operatív lízing konstrukciót gyakran tartós bérletnek nevezik. Itt az ügyfél bérlőként használja az autót, és a futamidő végén nem kap tulajdonjogot. A forgalmi engedélyben tulajdonosként vagy üzemeltetőként általában a bérbeadó vállalkozást szokták megjelölni. Az esetek többségében a bérbeadó vállalkozás egy flottakezelő szokott lenni.

Az olyan nagyobb autóflottával rendelkező vállalkozások számára, amelyek nem szeretnének az üzemeltetéssel foglalkozni, az operatív lízing ideális választás lehet. Természetesen kisebb vállalkozások részére is elérhető ez a lehetőség, ha a megtérülésnél fontosabb a névtelen, bérleti jellegű megoldás.

Célszerű tehát alaposan megismerni az autólízingekkel kapcsolatos opciókat, hogy Ön is a leghatékonyabb módon intézhesse az autó finanszírozását.

Hasonló tartalmak

Admin mode