December 9-én az Akvárium Nagyhall színpadán lép fel az ír énekes-dalszerző, aki négy év kihagyás után ismét világkörüli turnéra indul.

Az 1966. december 8-án született Sinéad O'Connor budapesti koncertje azért is lesz izgalmas, mert mindössze egy nappal lesz az 53. születésnapja után. Az énekes-dalszerző karrierje nagyon ígéretesen indult, az 1987-ben megjelent, rendkívül erős bemutatkozó albumának (The Lion and the Cobra) köszönhetően az egész világ megjegyezte a nevét. Aki pedig nem, annak a folytatással, az 1990-es I Don't Want What I Haven't Got című albummal égett be tudatába a neve. Ezen a lemezen szerepelt az a dal, amit ugyan Prince írt, de Sinéad O'Connor énekelt világsikerré.

Ezt követően készült albumai nem hozták ugyanazt a szintet, mint első két nagylemeze, így már nem az újabbnál újabb slágerei, hanem a botrányai miatt beszéltek sokat, majd egyre kevesebbet az énekesnőről.

Sinéad O'Connor mindig erős véleménnyel nyilatkozotta különböző társadalmi, vallási és emberjogi kérdésekben is. Ugyanígy brutális őszinteséggel beszélt a magánéletéről, őrjítő belső harcairól, depressziójáról, öngyilkos hajlamáról, és az ember már tényleg kezdte azt gondolni, hogy ennek nem lesz jó vége. Aztán egyszer csak megtért a muszlim hitre, nevet változtatott és újra láttuk őt mosolyogni is. Reméljük, ezt az arcát láthatjuk december 9-én az Akváriumban is.