Egy különleges projekt látott most napvilágot, Széll Tamásék új éttermének konyhai zörejeiből készült el egy zenei videóklip.

Szulló Szabina és Széll Tamás éttermében konyhai zörejeket vettek fel, és Gál Kristóf zeneszerző segítségével elkészült egy egyedülálló "zenei" videó, Terei Miklós rendező-operatőr étteremben forgatott képanyagával. Széll Tamás kést élez, Szulló Szabina szarvasgombát tisztít, de hallhatunk borsörlőt, sütőt, pénztárgépet is. A közel 150 zörejből készült zeneműben még akkordok is találhatók.

;t=7s „Mindenképpen egyedi filmet terveztünk, eredetileg felmerült az is, hogy az étterem átalakítására építünk fel egy koncepciót.” – mesélte Terei Miklós. „Két alkotótársammal, Tokodi Gáborral és Rosta Gáborral végül együtt találtuk ki, hogy készüljön zene konyhai zajokból, és legyen ez a film egy ehhez a zenéhez passzoló videóklip-szerű alkotás. Ehhez az ötlethez találtuk meg Gál Kristóf zeneszerzőt, aki hétköznapi tárgyak keltette hangokból már korábban is komponált.

Az alkotók az étterem stábjával közösen találták ki, mely jellegzetes – az ételhez és az étkezéshez kapcsolódó – hangok szerepeljenek a klipben. Kavargatás, a tűzhely begyújtása, liszt- és sószórás vagy egy palack bor kinyitása is bekerült a kisfilmbe, a hangot kiadó tárgyakra pedig kontaktmikrofonokat szereltek. A kész „dalhoz” tartozó képanyag pedig egy szabadnapon készült, ahol a Stand dolgozói ritmusra munkálkodtak a konyhában.