A Desszert.Nekednél beköszöntött a nőuralom: Borszéki-Ékes Beatrix és Pálfi Zsuzsanna immár csak ketten vezetik a város egyik fontos újhullámos desszertműhelyét, Korponai Péter nélkül. Főcukrászuk új kihívások után nézett, így most tulajdonosként ketten maradtak. Az új koncepció több szabad teret enged a cukrászoknak, továbbá 3-4 havonta izgalmas vendégcukrászok készítenek néhány új dessszertből álló kollekciót. Most Szabó Zsuzsannára, az Aria Hotel High Note Sky Bar-jának főcukrászára esett a választás.

2014 óta, vagyis  immár négy éve járhatunk a Desszert.Neked-be, a Paulay Ede utcába, jobbnál jobb franciás desszertekért, nyári idényben fagylaltért, télen pedig bejgliért és egyéb ünnepi süteményekért.

Fontos belvárosi édességes ponttá vált hamar – a profi fajtából, mely nem az épp aktuális trendekre lő, hanem tradíciót és innovációt egyesít. Nem ültek fel a paleo-vegán vonatra, a vajat, a tejszínt, a csúcsminőségű csokoládét nem helyettesítik semmivel. Mi pedig szeretjük ezt az őszinteséget.

Anno Korponai Péterrel álmodták meg süteményeiket, ám ez az év új időszámítást hozott a Desszert.Neked életébe: Péterrel elváltak útjaik, a vezetőségben Borszéki-Ékes Beatrix és Pálfi Zsuzsanna maradt. Az új fejezet magával hozott jó pár újítást, de a jól belvált hagyományokat természetesen meghagyták. Ilyen például a cukrásziskola is.

Négy cukrászuk viszont sokkal kreatívabban alkothat, ráadásul a legfontosabb újítás következtében rengeteg újat tanulhatnak. Nincs pontosan meghatározott időintervallum, de 3-4 havonta egy-egy elismert és szama csúcsán lévő többnyire éttermi cukrászmestert hívnak meg, hogy saját kollekcióval rukkoljon elő.

Gyakorlatilag létrehoztak egy "shortlistet", és haladnak, a kedvenc desszertművészeikkel. Hogy mi ebben az innováció egy jól működő cukrászatnak? Szóbeli tanácskozás után megkezdődnek a próbasütések, majd a betanulás. Ilyenkor pedig az éttermi cukrászat bonyolult és szofisztikált világából érkeznek olyan technikák, melyeket a későbbiekben a csapat ugyanúgy használhat majd. A mostani feketeerdő tart meggyzseléje például egy ilyen technológia vívmánya.

Az idei második vendégcukrászuk Szabó Zsuzsanna, aki jelenleg az Aria Hotel tetején található High Note Sky Bar kreatív, saját, megismerhető stílust képviselő és gegekkel klasszul bánó főcukrásza. Négy desszertet álmodott meg a Desszert.Neked süteményes pultjába, melyek közül az egyik kedvencünk éppen a sajttorta lett. Nem a legbonyolultabb sütemény, mégis a tökéletes állagot ízvilágot hozta. A pár napos debüt óta ez lett a közönségkedvenc – szerintünk nem csak az alapvető népszerűsége és közismertsége miatt.

Kóstoltunk mák brűlèe-t, mely omlós tésztára ül és rebarbarával, habcsókkal, ehető virágokkal és tuille-lel válik egy nagyon feminin küllemű, mégis markáns ízű édességgé. Az említett feketeerdő is izgalmas textúrákkal, egy tart alapba illeszkedik fehér és ét ganache-zsal, pekános ostyával és az említett meggyzselével lesz teljes egész.

A mi kedvencünk pedig egyértelműen egy extrém alkotás lett, mely Elvis Presley nevét viseli. Alakjában szerintünk Las Vegas-t hozza, a Luxor hotel piramisa miatt, s még egy kis aranyos csillám is került rá. Belbecse pedig minden olyat egyesít, mely a Király kedvence volt: mogyorót banánt és...bacon-t.

Ami szerencse, hogy belekerült, olyan izgalmakat hozott ebbe a süteménybe. A talapzat mogyorós ropogósába kerülnek bele a baconmorzsák, majd érkezik a juharszirup, a banános csokoládé és az áfonyazselé, az édes-savas bázis kedvéért. Elvégre az amerikai reggeliben központi szerepet tölt be a lekváros-mogyoróvajas szendvics is. Végül egy baconös, whiskey-s "parfümöt" spriccelnek rá. Pazar kombináció, bátorságról és humorérzékről tanúskodik. Bármikor szívesen betérünk majd rá!