Az őszi programdömping folytatódik: az elkövetkezendő négy napban lesznek dunai táncok, belvárosi dzsungelmókák, termelői piacok, lemezbemutató koncertek és még sok más.

  • Csütörtök

A Kossuth tér-Szabadság tér-Arany János utca háromszöge eddig sem volt elhanyagolható környék borbárok szempontjából, de most egy új, nyár óta működő bárt és -kereskedést térképeztünk fel. A MyWine Bar & Shop  az Artizan Shop bor- és kisüzemi sörnagykereskedés “gyermeke”, az üzlet, ahol kereskedő és bor-/sörszerető találkozhat, ahol akkor sincs vész, ha a társaság fele APA-t inna, míg a másik fele Somló vidékéről kóstolna borokat. Főleg kisebb pincészetek, úttörő, formabontó borászok tételeivel foglalkoznak. Egyszerre 25-30 bort poharaznak, de legalább 200-féle italból vihetünk haza.

IV. Corvin Sörfesztivál/ Corvin sétány

Idén utoljára lehet sörözni a Corvin sétányon – jövőre a hamarosan nyitó új üzletek miatt hátrébb költözteti és elnyújtja a területét a Serfőző a fesztiválnak. Így ha szívedhez nőtt a családias, élhető, különlegességeket is felvonultató rendezvény mostani formája, semmiképp se hagyd ki ezt a lehetőséget!

TuffBuzz - Sourbucks sörpremier/ Hopaholic

A Ms. WorldWild után megérkezett a főzde legújabb söre, egy kettle sour cold brew coffee berliner weisse, azaz egy hidegen bekávézott, szupervilágos savanyú főzet, ami itt lesz először kóstolható.

Gelato Amore x Christopher Waver/ Központ

A PIZZA AMORE duója ismét sör-, fagylalt- és pizzafogyasztó versenyt hirdet a Madáchon, avagy YouTube-csatornák, lemezek szelektálása és a PLUTO SOUND kiadó egyik alapírójának, az AGAVOID basszusgitárosának vendégszettje várható.

Budapest Rooftop Cinema: Holdfény királyság/ Corvin Plaza

Wes Anderson egyik legjobb alkotása egyszerre friss és régivágású családi kalandfilm izgalommal, humorral és gyerekszerelemmel, ami bármelyik korosztályt képes elbűvölni.

Botellón Budapest - Freedom Gathering/ Citadella

A megszokott helyzetektől, bároktól és kluboktól független poharazás, mulatás, naplemente-nézegetés és beszélgetés a csillagos ég alatt, ahová bátran hozhatjuk saját italunkat.

MOME Fashion & Textile Degree Show/ MOME TWO

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem BA és MA divat- és textiltervező hallgatóinak diploma divatbemutatója, aminek keretében Daubner Anna is bemutatja legfrissebb kollekcióját.

  • Péntek
Manapság az újhullámos-mindenmentes desszertek korában könnyű elfelejteni, hogy volt idő, mikor az ebéd megkoronázásának a palacsinta számított. A Nutellával, kakaóporral, lekvárral vagy épp porcukorral feltekert édes tészta rajongói azonban nem felejtenek: jó példa erre a Nyugati pályaudvartól alig pár méterre található Cukorka, ahol a klasszikus mellett az amerikai vagy francia (crêpe) változattal is nosztalgiázhatunk, egyszerre letudva a napi cukorsokkot is.

AdniJóga/ Nagy Lumen

Egyórás, hatha alapú, kezdőknek is megfelelő gyakorlás, jó célért: a gyakorlásodért cserébe felajánlott összeggel segíthetsz eljuttatni a jóga harmóniára ösztönző elemeit kiszolgáltatott és traumákat átélt csoportokhoz.

Neonhullám: Season Opening/ Dürer Kert

A 80-as évek hangulatát idéző, neonszínekben színekben úszó szintizenével megelevenedik a VHS-korszak, dagadhat a mellszőr, jöhetnek az aviátor napszemüvegek és a bőrkabátok. A Neonhullám DJ-k zenei palettája a 80-as évek közel sem kínos számaitól napjaink synthwave slágereig terjed.

Margaret Island - III lemezbemutató, Antonia Vai/ Budapest Park

A 2016-os Bakancslista után már itt is az új Margaret Island-lemez, amely ismét bővelkedik a rájuk jellemző akusztikus, folkos popslágerekben – amelyeket itt lehet majd együtt énekelni a zenekarral. Előtte pedig a svéd-magyar bohém souldíva, Antonia Vai és együttese játszik majd.

Rocksuli - bemutató/ Madách Színház

A Rocksuli az azonos című, 2003-ban nagy sikert aratott film nyomán készült. Mike White forgatókönyve egyszerre himnusz a rockzenéhez és különös szerelmi történet. A főszereplő Dewey Finn, a munkanélküli rockzenész, aki a barátja neve alatt helyettesítő tanári állást vállal egy elit magániskolában. Dewey, az idealista álmodozó rockbandát szervez a kisdiákokból…

Warsaw Village Band / Müpa

Lengyelország vitathatatlanul legjobb world music zenekara, a szláv népzenét modern nagyvárosi stílusokkal ötvöző Warsaw Village Band szinte már hazajár Magyarországra, nem véletlenül: egyedülálló innovativitásuk, autentikusságuk és dubos elektronikával vagy hiphoppal kevert archaikus népzenéjük mindig lenyűgözi a közönséget. Valószínűleg most sem lesz másképp.

Vanishing Pont Launch Party/ Központ

Bő két héttel az idei, pszichedelikus gitárzenékre fókuszáló Vanishing Point fesztivál előtt egy tematikus este keretében a szelektorok egész este a fellépők és a hasonló stílusú előadók legjobb dalai közül szemezgetnek.

Codex Empire LÄRM

A több mint huszonöt éves pályafutása alatt Mahk Rumbae tagja volt a Konstruktivist nevű indusztriális csapatnak, jelentetett meg zenéket SNTS Sacred Court kiadójánál és szettjei ennyi idő után is napjaink egyik legfrissebb hangzását hozzák. Igazi csemegére érdemes számítani tehát, ami előrevetíti, mire számíthatunk majd a Technokunsttól az elkövetkezendő bő fél évben.

Virus20: Ed Rush & Optical, Gridlok, Cause4Concern/ Akvárium Klub

A drum 'n' bass történetének egyik legfontosabb kiadója, amely lényegében elindította a neurofunk stílust idén húsz éves. Ennek örömére a két alapító, Ed Rush és Optical még két másik izgalmas DJ-producer is beszáll az ünneplésbe.

  • Szombat
Shwehtje Mihály első egész estés rendezésében nem az a legjobb, hogy egy itthon még mindig kevesek által érintett témára (az internetes zaklatásra) fókuszál, hanem hogy teszi ezt remek narratív megoldásokkal és hiteles, jól megírt karakterekkel. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod a stáblista után is sokáig a nézővel marad, sokkal hosszabban, mint a Netflix-féle Tizenhárom okom volt. Ha többet is akarsz tudni az év egyik legfontosabb magyar filmjéről, olvasd el a kritikánkat!

Czakó Piac/ Czakó kert

Termelői piac a Tabánban, az ország legjobb termelőivel. Jobbnál jobb zöldségek, gyümölcsök, sajtok, húsfélék mellett lesznek virágok, magok, vadon termő gombák és más különlegességek is. A piac ideje alatt termelői finomságokból készült reggelivel és ebéddel vár mindenkit a Czakó Kert séfje.

Szimplant - Belvárosi dzsungelmóka/ Szimpla Kert

Kalandos kvízjáték, közös átültetés, növény-örökbefogadás, plantfiekiállítás, beszélgetések, előadások, performansz és jó zenék. Egy igazi, feltöltős délután az urbánus kertészkedés és felelős gondolkodás jegyében.

Cruisin Season Closing/ Szilágyi Dezső tér

Ha egyszer átélted már, tudod, mennyire feledhetetlen élmény egy mozgó hajó tetején, hidak alatt, Budapest legszebb épületei között átúszva bulizni ismert DJ-k mixeire, több száz emberrel együtt. Ha viszont te nem tartozol közéjük, ne aggódj – Yvel & Tristan, James Grow, Marco Grandi és Peter Makto nem a szezonzáróra fog leereszteni.

II. Budapesti RollerBike Felvonulás/ Hősök tere

Rolleresek vonulnak majd fel, hogy felhívják a figyelmet a környezetkímélő közlekedésre. Mellettük egykerekűsök, biciklisek és longboardosok gurulnak, egészen a Margitszigetig.

Seret Rooftop Yoga/ Budapest

Egy titkos tetőtéri helyszín, ahol a lemenő nap fényében, egy késő esti, nagyjából egy órás könnyed áramlás keretében élvezheted a város látványát két ászana között (vagy közben). Nem csak jógásoknak izgalmas lehetőség!

UPDATE: Rossz idő esetén vasárnap tartják meg az órát, a helyszínért pedig kövessétek a Facebook-eseményt!

Színházak éjszakája/ Budapest-szerte

Idén is megrendezik a Színházak Éjszakáját, amihez harminckét színház – többek közt a Trafó, az Átrium Film-Színház, a Katona József Színház és a Vígszínház – csatlakozott; így közel kétszáz program várja majd az érdeklődőket. Természetesen az ezévi kínálat is színes és pörgős leszegyedi és kreatív ötletekkel rukkoltak elő az intézmények: lesznek nyílt próbák, kulisszajárások, színházi városséták, közönségtalálkozók, interaktív élmények, zene tánc…

BwanaLÄRM

A Designer Drums az őszi szezont a kanadai DJ-producer Nathan Micay-jel kezdi, aki a posztdubstepből elindulva vált napjaink egyik legizgalmasabb elektronikus zenei alakjává. Legyen szó Akira-hangmintákból építkező konceptlemezről vagy vinyl only edit-sorozatról, elég okunk van feltételezni, hogy szettje tele lesz váratlan húzásokkal és izgalmas váltásokkal.

  • Vasárnap
Miért kéne választani a Dunakanyar két festői kirándulópontja, a Zebegény és Nagymaros feletti hegyek között, mikor egy hétvége alatt megnézhetjük mindkettőt? A kérdés mondjuk akkor érdekes, ha gyalogtúráznánk, és nem vetnénk be az autós közlekedést: be kell merészkedni az erdőbe, és átmászni a Börzsönyön. Kipróbáltuk.

Heiner Müller: Kvartett/ Trafó

A Kvartett Merteuil márkiné és Valmont fetisiszta szerepjátéka 18. századbeli álarcokban, ezúttal 21. századi filterekkel. A levélregény virtuális formát ölt: a szereplők chat szobája egyszerre fülledt és jéghideg. Szexualitásuk fizikai érintés nélkül, virtuálisan létezik csupán. Kockázatos játékuk kellékei saját maguk és élő bábjaik.

Lucidvox/ Robot

Nem csupán az orosz, de a teljes európai pszichedelikus rock színtér egyik legizgalmasabb zenekara érkezik Magyarországra, hogy megmutassa, hol ér össze a szláv népzene és a fuzz-pedálok által hajtott gitárzene.

Mato Kultur - Stas, Adis AbbéLÄRM

Képzeletbeli erdőbebarangolás fúvós szekciók, házias jazzek és diszkóbokrok csapásain keresztül havi egyszer a fekete dobozban, a nyerskeleti tánczenék és globálbass-es döngélések két szakavatott ismerőjének túravezetésével.