Ötletes reklámkampánnyal rukkolt elő egy bukósisakgyártó vállalat. Egy fodrászattal közösen megalkotta a „helmet hair” kollekciót, aminek lényege, hogy a bukósisakokkal szétlapított frizurákat hozza divatba, ezáltal is ösztönözve a városi bringásokat a biztonságos közlekedésre.

Az ABUS biztonságtechnikai cég a kampányt tulajdonképpen Yadd-I bukósisakjainak reklámozása miatt alkotta meg a Young & Rubicam ügynökséggel együttműködve, de egyúttal a biztonságos közlekedést is szeretné népszerűsíteni. A budapesti Close fodrászattal összefogva igyekeznek divatot csinál a bukósisakkal szétkócolt, lenyomott hajakból, mindezt azért, hogy többé ne legyen kifogás a frizura, ha biztonságról van szó.

A német vállalat elsősorban lakatjairól és zárjairól híres, de bringakiegészítőket is gyárt. Kifejezetten a városi bringások igényeihez fejlesztette ki a Yadd-I sisakot, ami több színben kapható, és még a lófarkat is van hová tenni benne.

A helmet hair kollekcióban hatan álltak modellt a frizurájukkal, név szerint a fodrász Telenkó Ábel, a zenész Déri Ákos, a videóblogger Pajor Kristóf, Gyenge Nóra designmenedzser és a DJ-páros Wave Twins. Ők mutatják be az új hajtrendet, amely állandóan formálódik, hiszen minden szituáció, egy laza gurulás, egy kiadós ingázás, egy külvárosi tekerés vagy a legnagyobb belvárosi dugóban megejtett intenzív szlalom új kreálmányt hozhat létre.

ábel: cyclon cycler "A legrakoncátlanabb tincseket is megzabolázza a sisak. Egy haj, amivel mindig helyén van az ész."

kristóf: hottest airbander "Ki mondta, hogy a rövid hajban nincs fantázia? Ha egy forgó beindul a sisak alatt, semmi sem állhat az útjába."

ákos: air channel runner "Párás reggel, zöldhullám, a késés szele. Más nem kell ehhez a frizurához."

anna: master of aerodynamics "Leköveti az összes kanyart, háztól-házig simul, megtalálva a legkeskenyebb szökési utat minden tincsnek."

laura: hyper ventilator "A pánik hajtja ezt a hajat és a pedált, ami hullámokat teker még a legegyenesebb hajba is."  

nóra: wind bower "Ilyen egy igazi mély benyomás. Hosszabb menettel érhető el, ingázóknak ajánlott."