Újabb szög a bulinegyed koporsójába: a közeli Cézár után a Király utca egy másik ikonikus helyét, a Kuplungot is lebontják, a helyére pedig luxuslakást építenek. A dzsentrifikáció ráadásul a romkocsma-klubhoz tartozó Patentet és Hableányt is érinti - ők is szeptember 10-én nyitnak ki utoljára. Kérdés, hogy hogyan érintik majd ezek a folyamatok a főváros turisztikai vonzerejét.

Költözni kényszerül a Gólya , ha csak ideiglenesen, de bezárt a Corvin Club, búcsút inthettünk a Gozsdu Manó Klubnak és pár órája érkezett a hír: elbontják a bulinegyed egyik ikonikus helyét, a Kuplungot - a hazai underground meghatározó bástyái sorra tűnnek el. Főleg az olyanok, ahova az A38-nál vagy a Dürer Kertnél kisebb, pár száz fős programokat lehetne szervezni. A tulajdonosok persze már keresik a folytatás helyszínét, de valószínűtlen, hogy a közeljövőben (mondjuk idén) már újra ki is nyitnak máshol.

A szeptember 10-e után bezáró romkocsma-klub (valamint a hozzá tartozó Hableány és Patent) elbontásának az oka egyébként, hogy a tulajdonosok luxusapartmant akarnak építeni a helyére. Kováts Péter "Pedro", a Kuplung tulajdonosa az Indexnek azt nyilatkozta, hogy 2004-ben fél évre vették ki a helyszínt, és az elmúlt közel tizennégy évben körülbelül tizenkét-tizenhárom alkalommal hosszabbítottak szerződést, és mindössze egy olyan, hároméves időszak volt, amikor előre tudtak tervezni, így mindig megvolt a lehetősége, hogy be kell zárniuk. Hozzátette azt is, hogy az utolsó időkben hetekre-hónapokra tudtak már csak megállapodni.

"Két hét múlva bezárunk, de teljes gőzzel keressük azt a helyet, ahol megnyithatjuk az új Kuplungot." - írják a Facebookos búcsúüzenetükben. Mi pedig sok szerencsét kívánunk nekik a kereséshez.