Az új falszakasz több ezer állatnak, kétszáz dolgozónak és a látogatóknak is nagyobb védelmet biztosít a közlekedési zaj- és porszennyezéssel szemben, ráadásul a városkép is látványosabb és színesebb lett.

A Fővárosi Állat- és Növénykert, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület, valamint közösségi összefogással, több mint száz önkéntes bevonásával festették ki a Hungária körúti felüljáró összesen 140 méter hosszú járdahatároló falát. A projekt célja az volt, hogy az állatkertet is népszerűsítsék, a színek erejével.

A Hungária körúti felüljáró régebbi járdahatároló falát az állatkert kezdeményezésére bővítették egy új, 90 méteres szakasszal. A falfelület egy hatalmas oroszlánt és más állatokat, növényeket ábrázoló mintázatot kapott, és több mint 100 önkéntes dolgozott a megvalósításon.

Az elsődleges cél a színek erejének bemutatása volt. „Ezen a kiemelt útszakaszon naponta több ezer autós halad át. A dekorációval talán a csúcsforgalomban araszolók mindennapjait is színesebbé tudjuk tenni.” – mondta Nagy Gergely, a Let’s Colour Egyesület szóvivője.

Azt, hogy mi kerüljön a falra, közösen választották ki az állatkertben élő emblematikus állatok és a hozzájuk köthető, messziről is jól beazonosítható szimbólumok közül. A falfestmény állapotának megőrzése érdekében ún. „antigraffiti” anyagot vittek fel a felületre.