Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

kultúra

szerkesztés

Park a parkban – Lovasival és kertmozival nyitott idén a Nagyszünet

Szerzők

  • sponsored WLB

2018. 05. 09. 18:56

Múlt csütörtökön annak örültünk, hogy megkezdte a szezont a Budapest Park, hétfőn pedig a kedvelt koncerthelyszín bal oldalszárnya, a zöld füves, napágyas, csocsózós, láblógatós Nagyszünet is kinyitott. Az első estén Lovasi András zenélt, most a Véletlen Trió tagjaként, tegnap bringás uzsonnát tartottak, majd a Blöff című film vetítésére lehetett beülni, ma pedig cirkuszi előadás lesz a program, és hasonló aktivitásra számíthatunk egész nyáron.

Múlt héten mi is beszámoltunk róla, mivel készül a Budapest Park a szezonra, csütörtökön pedig a Margaret Island koncertjével hivatalosan is kitárultak a nyári fesztiválszezon felé vezető kapuk. Viszont, mint az már tavaly is kiderült, nem csak koncertek alkalmával érdemes errefelé jönni: a Park Soroksári út felőli bal sarka a hét minden napján (hétköznap délután 4-től, hétvégén 11-től este 11-ig) egy különálló szigetként működik, hogy fröccsözős, sörözős délutánoknak, koncertbe, moziba vagy épp buliba hajló estéknek biztosítson stílusos terepet.

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Budapest

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Budapest

A Szigettől örökölt farkasfej-installáció, a fészek és színes faelemek között gyakran rendezik át a díszletet: simán előfordulhat, hogy 300 széket pakolnak ki egy akusztikuskoncertre, 500-at egy kertmozira vagy épp mindent odébb tolnak egy buli erejéig. Az alapfelállás mégis a sörpados, nap- és függőágyas változat, amit kiegészít a csocsóasztal, egy pancsolómedence, saját mosdó és egy bárpult. Ha megéhezünk, átugorhatunk a KFC-be, ami ilyenkor mindig nyitva lesz.

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Budapest

Laza ebédek a Budapest Parkban – megnyílt a Nagyszünet

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Hétfőn Lovasi András és a Véletlen Trió nyitotta meg a Nagyszünet szezonját, amolyan családias, akusztikus hangulatban, tegnap pedig újfent bebizonyosodott, hogy mennyire szeretik itt a bicikliseket: ajándék szendviccsel, almával és egyéb finomságokkal várták a két keréken érkezőket. Aki maradt, sötétedés után megnézhette a Blöff című filmet – és ettől az esőre álló idő sem tántorított el senkit, csak előkerült pár esernyő.

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Budapest

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Budapest

Hasonló aktivitásra számíthatunk egész nyáron, hétfőtől szerdáig lesznek szervezett programok, amúgy pedig koncertre való hangolódás miatt érdemes jönni. Arra figyeljünk, hogy a programok egy része fizetős, ilyenkor jegy nélkül a kezdetükig lehet maradni. A parkos nagykoncertek után pedig vissza is lehet térni, legalább azért, hogy kipróbáljuk az itt létesülő harmadik táncteret.

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Budapest

A májusi programokról részletesen ITT tájékozódhattok: hamarosan érkezik például a Quimby zongoristája, Balanyi Szilárd, ezúttal egy szál zongorával és két énekesnővel, Schoblocher Barbarával és Kiss Flórával, de jön a 30Y és a Bezzeg a Kurva Beckek frontembere, Beck Zoli is – neki egy gitár lesz a kísérője.

A művészeti és vásári programok közül a legaktuálisabb a Freak Fusion Cabaret, az a csapat, ami ma estea múlt századi vándorcirkuszok misztikus világát jeleníti majd meg. A hónap folyamán víz alatti világot is tapasztalhatunk, a Ledpuppets formáció jóvoltából, de a Gardrób Közösségi Vásárba is becsatlakozhatunk, hogy elcserélgessük megunt holmijainkat.

Fotó: Nagyszünet, Budapest Park

A moziszekció a Sony Movie Channellel közösen modern remekművekkel, a legújabb klasszikusokkal, illetve kultikus történetekkel készül, májusban például érkezik Robin Williams (Jumanji), Christian Bale (Terminátor - A megváltás) és Arnold Schwarzenegger (Az utolsó akcióhős) is.

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Budapest

A programok rendje egyedül az UEFA-bajnokok ligája-döntő és foci-vb idejére borul fel egy kicsit: május 26-án az előbbit nézhetjük majd az egész Park területén, június közepétől pedig az utóbbi csoportmérkőzéseire jöhetünk szurkolni.

Hasonló tartalmak

Admin mode