Sorban nyitnak Budapesten a szabadtéri helyszínek, de PONTOON ide, Kikötő oda, az elmúlt pár nyár legkedveltebb „helyszíne” minden bizonnyal a Szabihíd. A fonódó villamos építése miatti lezárásból kinőtt kezdeményezés keretében volt már a Duna fölött esküvő, grillezés, piknik és jógázás is, ma pedig kiderült, hogy 2018-ban sem kell nélkülöznünk a hasonló pillanatokat: július 14-e és augusztus 5-e között négy egymást követő hétvégén zárják le a forgalomtól a Szabadság hidat.

Az egyik legüdítőbb dolog, ami a városban az elmúlt években történt, az a Szabadság híd spontán új életre kelése volt. 2016-ban még felújítások miatti lezárások alatt indult el a piknik és fesztiválhangulat, egy évre rá pedig már a tudatos szervezés és töretlen lelkesedés vitte tovább a hagyományt. Amíg az újra pezsgő Szabihidas estékre, addig is itt egy rövidfilm a tavalyi nyár legszebb pillanataival:

Illetve már működik a szintén a VaLyo által működtetett Kikötő, filmvetítésekkel, partikkal, workshopokkal és még sok más érdekességgel.