A Blaha Lujza tér felújítása már 2011 óta napirenden van, azóta számos terv és elképzelés született, hogy a város egyik legforgalmasabb csomópontját hogyan lehetne kicsit élhetőbbé tenni. A jelenlegi változat szerint a tér felújítása együtt jár az akadálymentesítéssel, és a Corvin Áruház homlokzatának rekonstrukciójával is.

Múlt héten jelentette be a Főváros, hogy 2019 végére teljes körűen felújítják a Blaha Lujza teret. A város egyik legforgalmasabb csomópontján naponta 200-300 ezer ember halad át, és mindegy mivel, autóval, villamossal, metróval vagy gyalog, az állapotok egyre áldatlanabbak. 2011-ben készült először engedélyezési terv a Blaha felújítására, de a 2014-es, átfogó BKK tervezet is foglalkozott a tér felújításával, de rekonstrukción túlmenően, rendszerben gondolkodva kitért a közösségi közlekedés elrendezésének praktikusabb átszervezésére is, és a Blaha mellett a Rákóczi út és Kossuth Lajos utca forgalomcsillapítására is.

2017 nyarán döntött hivatalosan a Fővárosi Közgyűlés a tér felújításáról, mintegy 1,8 milliárdos kerettel, novemberben pedig elhatározták, hogy a Corvin bádog homlokzatának elbontásával az Áruház épülete is megújul. A jelenlegi előzetes bejelentések szerint a tér jelentős, alapvető arculatváltáson megy majd keresztül. Az igencsak elhasznált aluljáró felújítása mellett megszűnik a felszíni parkoló nagy része, és az ezen át futó szervizút is, helyette növelik a tér zöldfelületét.

Új zebrát is létesítenek a Rákóczi út Astoria felé eső részén, ezzel akadálymentessé válik az átkelés is a téren, valamint környező utcák forgalomtechnikai felülvizsgálata is tervben van, a kerékpáros kapcsolatok fejlesztése mellett. A tervezés még 2018-ban lezajlik, a kivitelezés pedig 2019 végére készül el.