Sky Sport csatornák, PlayStation, dedikált sportolórelikviák, jó sörök és whiskeyk. Rocky Balboa szellemét megidézve nyílt meg a bár a bulinegyed közepén, igényes férfiakat megcélozva.

Nem vagyunk hívei a nemi megkülönböztetésnek, szerintünk egy lány is leguríthat bivalyerős söröket és a férfiak is nyugodtan szürcsölgethetnek színes koktélokat. De tény, hogy Budapesten a hölgyközönség is keresi az úgynevezett „csajos” helyeket a dizájn vagy az intim, beszélgetős hangulat miatt. Ezek egyik legnépszerűbb képviselője a Vintage Garden, amelyet Muszula Tímea visz sikeresen férjével, Házi Dömével. Ez a város egyik legromantikusabb helye, így nem csoda, hogy Döme úgy érezte, az erősebbik nem is megérdemelne egy hasonlóan színvonalas, ámde inkább férfias prioritásokra építő bárt.

És mire vágyik a férfi, ha kimozdul? A közvélekedés szerint elsősorban nagy képernyőkre, amin nézni tudja a meccset, és hát persze sörre. Ezt nem egy bárban kipipálhatjuk Budapesten, csakhogy nem mindenkinek mindegy, milyen körítésben. Így Döméék óriási gondot fordítottak a kivitelezésre, dizájnra és a berendezésre; az átépítés során az indusztriál stílust, beton és vas hatású elemeket részesítették előnyben. A bőrkanapékon üldögélve híres sportolók idézetein filozofálhatunk, és ahogy a bár neve is jelzi, Rocky Balboa ihlette az alapkoncepciót. Az emeletre is ő (pontosabban kétdimenziós mása) kísér fel lépcsőről lépcsőre, fent pedig egy bokszzsákot találunk retró bokszkesztyűkkel. Itt sorakozik a többi sportolórelikvia is, Döme féltett kincsei, ugyanis megszállott sportrajongóként hatalmas gyűjteményt halmozott fel eddig a témában.

Megcsodálhatjuk többek között Dzsudzsák Balázs a 2016-os marseille-i magyar-izland mérkőzésen viselt mezét, Schumacher baseballsapkáját, Fucsovics Márton Federer elleni meccsén viselt mezét, Simon Tibor cipőjét, amelyet Döme még nyolcévesen kapott a fiatalon elhunyt focistától, valamint Mike Tyson és Stallone bokszkesztyűjét. Mindent dedikáltan, eredeti aláírással. Döme széles kapcsolatrendszerrel is rendelkezik a sport világában, tervezi, hogy a hírességeket vendégként is meghívja egy-egy tematikus estre.

Ha pedig már a meccsnézés és a sör alapvetés, a Rocky’s mindkettőknek eleget tesz. Nyolc óriási monitoron lehet követni a közvetítéseket, és a hamarosan megnyíló, 100-120 fős teraszon (!) egy kivetítőt is szeretnének elhelyezni, ami a közelgő foci világbajnokság szempontjából mindenképp ígéretes. Nem sok bárban fordul elő továbbá az angol, Magyarországon amúgy csak nagyon nehezen fogható Sky Sport szolgáltató 10 sportcsatornájának beköttetése sem. A képernyők mindenhonnan jól láthatóak, nem kell nyújtogatni a nyakunkat, és még a fiúvécében is követhetjük az adást, ha pont a sorsdöntő gól előtt törne ránk a szükség.

Sörből pedig kilencfélét kérhetünk csapról: bár van egy Horizont és egy saját láger típusú főzet, a Rocky’s, itt nem szálltak fel a kézműves vonatra, hanem a Carlsberg családtól választottak söröket. Budweiser, Kronenburg búza, Carlsberg, az olasz Poretti, a belga apátsági Grimbergen ambree és blonde verziója is a kínálatban szerepel.

Bár meccsnézéshez kétségkívül a sör dukál, ne feledkezzünk meg az impozáns, 33-féle whiskeyről és a borkínálatról sem, ami megegyezik a Vintage Gardenével. És egy furcsának tűnő tételről, a proteinshake-ről sem, amit edzésből érkező fiúk bizonyára nagyra értékelnek majd.

Salátákat is találunk az étlapon, az ételek inkább a férfigyomrot célozzák. Előételek között nachost kértünk tépett pácolt marhahússal, cheddar sajtba mártogatva, másodiknak pedig egy ROCKY’s burgert, aminek a whiskeyben kamarellizált hagyma és a Rocky Balboa előtt tisztelgő tükörtojás adott még különlegesebb bukét. Szendvicsek, grillezett csirkemell, oldalas és argentin steak is szerepel a főételek között.

A Rocky’s sportbárt azok a „férfibarlangok” is ihlették, amelyeket amerikai társasházakban rendeznek be maguknak a családfők a ház pincéjében tévével, PlayStationnel, sörökkel vagy minibárral, adott esetben billiárdasztallal. Ide vonulhatnak vissza nyugalomban a ház urai, itt nem kotnyeleskedik az asszony, és még a haverokat is áthívhatják egy kötetlen beszélgetésre, sörözésre, meccsnézésre. Ha valaki ilyesféle nyugalomra vágyik, az lefoglalhatja a felső szinten található VIP-szobák egyikét, amelyek ezt a funkciót is betöltik. Az elszeparált helyiségekben PlayStation, minibár is igénybe vehető egy fix fogyasztás ellenében (25.000 Ft-ért). Akinek mindez nem elég, élő zenével is lazíthat, most szerdán rendezik meg az első minikoncertet.