Kiderült, milyen ételeket kóstolhatunk meg a gasztrofesztiválon, ahol minden csupa fekete lesz.

Külföldön már egy ideje dívik, hogy szénnel vagy egyéb módon színezett, fekete ételeket, italokat vásárolhatunk, és most már Budapesten is lesz egy terepe a fekete étkeknek, megrendezik ugyanis a Black Food Festivalt, idén először.

November 4-én igazán furcsa ételeket és italokat kóstolhatunk majd: fekete macaront a Bolka Bonbontól, fekete koktélt a Boutiq'Bartól, a Flow Specialty Coffee Bar & Bistró – amely egyébként a fesztivál helyszíne – a kevésbé meglepő fekete kávéval, és a különlegesebb fekete limonádéval készül majd.

A konyhából pedig fekete szezám fagyi és Black Buddha Bowl kerül majd ki a vendégtérbe. A Costes Downtown fekete uborkával érkezik, az Impostor Bar and Eatery fekete vegán tacót és rament hoz majd a standjukra.

Az édességek terén a Zangio Artisan műhely készül bonbonokkal, a Hiszteria Cremeria pedig fekete fagyival, fekete tarttal és fekete bounty süteménnyel. Lesz fekete sör a Csuportól, de fekete zöldségeket, kenyeret, és a témához illeszkedő könyveket is találunk majd. A rendezvényen egy gasztronómiai szakemberekből álló zsűri kiosztja a Black Food of The Year 2018 és a Black Drink of The Year 2018 díjakat.