Úgy tűnik nem véletlenül nyerte el a Sziget másodszorra is a legjobb fellépőgárdával rendelkező európai fesztiválnak járó díjat: Kendrick Lamar, Kygo, a Mumford & Sons vagy a Bastille mellé ma bejelentették az Arctic Monkeyst is! Az idén talán új lemezzel is jelentkező zenekar utoljára a 2014-es VOLT alkalmával játszott Magyarországon, így ideje volt már a visszatérésnek. Velük ellentétben viszont a szintirockos-americanás The War On Drugs először lép fel itthon.

Bár januárban ezt talán még korai kijelenteni, de könnyen lehet, hogy 2018 lehet a legjobb év a hazai koncertélet szempontjából: alig pár nappal az után, hogy megtudtuk, hogy a Massive Attack visszatér Budapestre, napvilágra került még egy headliner: az Arctic Monkeyst! A hírt már a zenekar weboldalán is megtaláljuk.

A banda egyébként 2014-ben szünetet jelentett be, de tavaly újra elkezdtek együtt dolgozni, és ősztől az új album is készül, így reméljük, talán majd abba is belehallgathatunk a Szigeten. A hírek szerint pedig a zenekar zárja majd a Nagyszínpad programját, hiszen a tervek szerint idén nem lesz End Show.

Így az eddig is erős fellépőlista tovább izmosodott, mi pedig elképzelni sem tudjuk, hogy kiket tartogathatnak még a többi bejelentésre, ha már most tudni, hogy Kendrick Lamar, a Mumford & Sons vagy Parov Stelar biztos ott lesz majd az Óbudai-szigeten augusztusban. Ha te sem, viszont hozzánk hasonlóan nem tudsz addig várni, nézd ki a következő programodat a nagy idei koncertkörképünkből vagy az idei év első felét összefoglaló bakancslistánkból!