John Malkovich-csal indít az idei Budapest Fotófesztivál, amely a szervezők szerint az idei év leglátványosabb fotókiállítása lesz, ezeken a fotókon a színész ugyanis különböző ikonok főhősévé változik át.

A nagy népszerűségnek örvendő rendezvénysorozat ezúttal is nemzetközi sztárokkal erősített. A február 28. és április 20. között zajló esemény a közönség számára egy nyitott kiállítássorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfia értékeit. A fővárosi múzeumok és galériák, valamint a nemzetközi kultúrintézetek is megtelnek tárlatokkal, emellett pedig számos fotográfiai programba és workshopba futhatunk majd bele.

Az első állomás a fesztivál első napján, a Műcsarnokban nyíló tárlat, mely Sandro Miller amerikai sztárfotós és John Malkovich világhírű színész projektje, amely a Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek címet viseli.

A kiállított fotókon Malkovich és Miller nem a megszokott módon hajt fejet a fotó- és filmtörténet nagyjai előtt, és olyan művészek előtt tiszteleg, mint Alfred Hitchcock, Andy Warhol vagy Annie Leibovitz.

De a fesztivál teret ad a magyar alkotóknak is. 2018. április 7. és június 24. között a Kiscelli Múzeumban láthatjuk a Csöndesen – Kortárs magyar csendélet című kiállítást. Itt a kortárs magyar fotó megannyi irányzata és korosztálya képviselteti magát  és járja körül a csendélet műfaját.

A nemzetközi téren Magyarországon először találkozhatunk a kortárs portugál fotóművészettel a Camőes Intézet közreműködésében megvalósuló Láthatatlan városok - Paulo Nozolino és José Manuel Rodrigues munkáit bemutató kiállításon, ezt a FESZTIVÁLKÖZPONT / Budapest Projekt Galériában nézhetjük meg március 3-31. között.

A híres francia fotográfus Alain Laboile: La Famille című kiállítása – amely a BPF2018 és a Budapesti Francia Intézet Frankofón Fesztiváljának közös programja – a Széphárom Közösségi Térben lesz március 24-től április 24-ig.

A múzeumi kiállítások kivételével minden kiállítás, a portfolio review és a fotókönyv workshopon kívül pedig minden esemény ingyenes!