Újabb hatalmas adag fotó került fel a Fortepanra, ezúttal a a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteményéből. A repülés, autózás hőskorának időszakától, a századfordulótól, egészen a második világháború utáni évekig követhetjük nyomon a közlekedés változását. A képeken felvillannak az első magyar Nemzetközi Repülőverseny és autóverseny pillanatai, a Zeppelin Budapest fölött, balatoni vonatbalestek, az Óbudai Hajógyár mindennapjai, de Endresz, Chamberlain és Asbóth Oszkár is felbukkannak.

Közel 1100 igazán különleges fénykép került ki a Fortepanra, a honlap és a Közlekedési Múzeum másfél éve indult, közös digatalizálási projektjének újabb állomásaként. Már az első, az Óbudai Hajógyár különös világát bemutató sorozat is nagy kedvencünk volt, de ez a mostani sem marad el mögötte. A hihetetlenül gazdag anyag nem csak átfogó képet ad a század első felének közlekedési és műszaki fejlődéséről, de bepillantást enged a hétköznapok világába is: a képekről büszke pilóták, szurtos hajógyári munkások, feltalálók pillantanak vissza ránk.

A Múzeum gyűjteményéből készült válogatás bemutatja a repülés, hajózás, közúti közlekedés vagy épp a kötöttpályás közlekedés – így a vasút, a villamos és a HÉV – gazdag történetét.  A digitalizált gyűjtemény származási helye is sokféle, most először vált elérhetővé az Asbóth örökség fotóanyagának jelentős része, de a repülőgép- és repülőgépmotor-tervező Kolbányi Géza gyűjteményéből is felbukkannak darabok, ám a híres Endresz György–Magyar Sándor féle első magyar óceánátrepülést feldolgozó Czapáry Jenő hagyatékából is találunk fotókat. 
Levegőben...

Földön...

és vízen...