Gianni Annoni olasz éttermét két év tesztelés után választotta be a Ristorazione Italiana Magazine – Italyan Stlye által felkért olasz szakmai zsűri a világ legjobb pizzát is készítő éttermei közé.

16 éves működése után a Trattoria Pomo D'Oro olasz étterem a Cavaliere Waldorf Astoria 3 Michelin-csillagos La Pergola éttermében vehette át az elismerést, amellyel a világ legjobb pizzát is készítő éttermeinek ajánlottak. Az olasz szakmai zsűri 2 éves tesztelő munkával választotta ki a legjobb 70 helyet világszerte.

„Egy pizzakemencével rendelkező trattoria számára ez olyasmi, mint egy fine dining étteremnek bekerülnie a Michelin Guide kiadványba” – mesélte Gianni. „Az egyes országokban az Olasz Kereskedelmi Kamarák ajánlásával került sor a tesztelésre, úgyhogy én azt gondolom, hogy az elmúlt 16 év töretlen lelkesedése, kitartó munkája kellett ahhoz, hogy bekerüljünk a nominált éttermek közé. Nem tudjuk egyébként, mikor és kik voltak a tesztelők, akik nálunk jártak, de a Pomo D’oroban mi amúgy is minden nap és minden vendégnél a maximális odafigyelést adjuk, tehát bármikor bárki lehetett a titkos vendég.”

A tesztelésnél fontos szempont volt, hogy valóban jó minőségű olasz alapanyagokat használjon a konyha, fatüzelésű kemencében süljenek a pizzák és a hely autentikusan képviselje az olasz konyhát, illetve hogy az étterem pozitív megítélés alá essen a vendégek körében is.

Gianni úgy ítéli meg, hogy a siker okai a jó beszállítók, a jó minőségű, friss alapanyag és az, hogy folyton inspirálódni tudnak és akarnak a dolgozók, valamint Rosario Simeoli séf kvalitásai nélkül sem kapták volna meg ezt az elismerést.

A Giannihoz is köthető új olasz egységről, a La Fabbricáról nemrégiben számoltunk be, itt olvashatjátok.