Múlt csütörtökön annak örültünk, hogy megkezdte a szezont a Budapest Park, hétfőn pedig a kedvelt koncerthelyszín bal oldalszárnya, a zöld füves, napágyas, csocsózós, láblógatós Nagyszünet is kinyitott. Az első estén Lovasi András zenélt, most a Véletlen Trió tagjaként, tegnap bringás uzsonnát tartottak, majd a Blöff című film vetítésére lehetett beülni, ma pedig cirkuszi előadás lesz a program, és hasonló aktivitásra számíthatunk egész nyáron.

Múlt héten mi is beszámoltunk róla, mivel készül a Budapest Park a szezonra, csütörtökön pedig a Margaret Island koncertjével hivatalosan is kitárultak a nyári fesztiválszezon felé vezető kapuk. Viszont, mint az már tavaly is kiderült, nem csak koncertek alkalmával érdemes errefelé jönni: a Park Soroksári út felőli bal sarka a hét minden napján (hétköznap délután 4-től, hétvégén 11-től este 11-ig) egy különálló szigetként működik, hogy fröccsözős, sörözős délutánoknak, koncertbe, moziba vagy épp buliba hajló estéknek biztosítson stílusos terepet.

A Szigettől örökölt farkasfej-installáció, a fészek és színes faelemek között gyakran rendezik át a díszletet: simán előfordulhat, hogy 300 széket pakolnak ki egy akusztikuskoncertre, 500-at egy kertmozira vagy épp mindent odébb tolnak egy buli erejéig. Az alapfelállás mégis a sörpados, nap- és függőágyas változat, amit kiegészít a csocsóasztal, egy pancsolómedence, saját mosdó és egy bárpult. Ha megéhezünk, átugorhatunk a KFC-be, ami ilyenkor mindig nyitva lesz.

Hétfőn Lovasi András és a Véletlen Trió nyitotta meg a Nagyszünet szezonját, amolyan családias, akusztikus hangulatban, tegnap pedig újfent bebizonyosodott, hogy mennyire szeretik itt a bicikliseket: ajándék szendviccsel, almával és egyéb finomságokkal várták a két keréken érkezőket. Aki maradt, sötétedés után megnézhette a Blöff című filmet – és ettől az esőre álló idő sem tántorított el senkit, csak előkerült pár esernyő.

Hasonló aktivitásra számíthatunk egész nyáron, hétfőtől szerdáig lesznek szervezett programok, amúgy pedig koncertre való hangolódás miatt érdemes jönni. Arra figyeljünk, hogy a programok egy része fizetős, ilyenkor jegy nélkül a kezdetükig lehet maradni. A parkos nagykoncertek után pedig vissza is lehet térni, legalább azért, hogy kipróbáljuk az itt létesülő harmadik táncteret.

A májusi programokról részletesen ITT tájékozódhattok: hamarosan érkezik például a Quimby zongoristája, Balanyi Szilárd, ezúttal egy szál zongorával és két énekesnővel, Schoblocher Barbarával és Kiss Flórával, de jön a 30Y és a Bezzeg a Kurva Beckek frontembere, Beck Zoli is – neki egy gitár lesz a kísérője.

A művészeti és vásári programok közül a legaktuálisabb a Freak Fusion Cabaret, az a csapat, ami ma estea múlt századi vándorcirkuszok misztikus világát jeleníti majd meg. A hónap folyamán víz alatti világot is tapasztalhatunk, a Ledpuppets formáció jóvoltából, de a Gardrób Közösségi Vásárba is becsatlakozhatunk, hogy elcserélgessük megunt holmijainkat.

A moziszekció a Sony Movie Channellel közösen modern remekművekkel, a legújabb klasszikusokkal, illetve kultikus történetekkel készül, májusban például érkezik Robin Williams (Jumanji), Christian Bale (Terminátor - A megváltás) és Arnold Schwarzenegger (Az utolsó akcióhős) is.

A programok rendje egyedül az UEFA-bajnokok ligája-döntő és foci-vb idejére borul fel egy kicsit: május 26-án az előbbit nézhetjük majd az egész Park területén, június közepétől pedig az utóbbi csoportmérkőzéseire jöhetünk szurkolni.