Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Ha már nem lesz idén Glastonbury, akkor irány a Sziget Fesztivál – külföldi oldal népszerűsíti a budapesti fesztivált

A liverpooli Echo híroldal arra buzdítja a fesztiválok rajongóit, hogy ha már kimarad az idei év felhozatalából a Glastonbury Fesztivál, akkor sincs probléma, hiszen mehetnek helyette a budapesti Sziget Fesztiválra.

A cikk szerint a mágikus, misztikus oázisban – ahogyan a lap nevezi a Szigetet – ráadásul még olcsóbb is a sör, tisztábbak a vécék és melegebb az időjárás. A Liverpool Echo bemutatja a fesztivál keletkezési körülményeit, a terület kapacitását, a fesztiválozók összetételét, és kitér az elmúlt években kapott díjakra, amivel a Szigetet elismerték valamint az idei fellépők névsorára, beleértve Kendrick Lamart, Kygót és az the Arctic Monkeys-t.

Nem utolsósorban az esemény elhanyagolhatatlan előnye, hogy Európa egyik legszebb fővárosának közepén van, így a szitizenek kipróbálhatják a budapesti fürdőket és részt vehetnek kulturális programokon, a sok fának köszönhetően pedig nem  a napszúrástól lesz másnap fejfájásuk. „Ha egy olyan helyet akarsz, ahol elveszítheted magad, anélkül, hogy eltévednél, és egy szál pólóban szeretnél mászkálni, miközben barátságokat kötsz, akkor a Sziget a te helyed” – fogalmaz a lap.

Hasonló tartalmak

Karácsonyi történetek az ünnepekre – 13+1 új mesekönyv gyerekeknek

?>

Gyerekeknek szóló válogatásunkban idén megjelent karácsonyi könyveket: lapozókat, antológiát, regényeket válogattunk többféle korosztálynak.

Hamarosan elnyelheti a föld ezt a legendás pesti kastélyt

?>

A Bogáti-Hajdú-villa a 19. század végén épült, a süppedős talaj miatt pedig a Loire-völgyi kastélyok mintájára ezt is lábazatra emelték.

Szabadidő Kultúra

Múzeumok karácsonya 2023

A Magyar Természettudományi Múzeum, karöltve a Budapesti Történeti Múzeummal, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeummal, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal, a Magyar Nemzeti Múzeummal és az Országos Széchényi Könyvtárral megszervezi december 16-án a Múzeumok karácsonyát. Az intézmények különböző ünnepi hangulatú előadással és foglalkozással készülnek: megtudhatjuk például, hogyan zajlott a reformkorban az ünnep, kipróbálhatunk egy 100 éves szaloncukorpapír-rojtozót és lesz adventi barkácsműhely is kicsiknek-nagyoknak!

Látnivalók és kultúra

Téli fák közül kikandikáló paloták és villák – Sétaútvonalak békebeli környékeken

?>

Nyolc sétaútvonalat ajánlunk, amelyek csodás épületek között, kertes, jó levegőjű helyen haladnak keresztül, hiszen a kopasz fák között most még jobban látszanak a házak.

Neked ajánlott

A