Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Az Arctic Monkeys is fellép a Sziget Fesztiválon!

Úgy tűnik nem véletlenül nyerte el a Sziget másodszorra is a legjobb fellépőgárdával rendelkező európai fesztiválnak járó díjat: Kendrick Lamar, Kygo, a Mumford & Sons vagy a Bastille mellé ma bejelentették az Arctic Monkeyst is! Az idén talán új lemezzel is jelentkező zenekar utoljára a 2014-es VOLT alkalmával játszott Magyarországon, így ideje volt már a visszatérésnek. Velük ellentétben viszont a szintirockos-americanás The War On Drugs először lép fel itthon.

Bár januárban ezt talán még korai kijelenteni, de könnyen lehet, hogy 2018 lehet a legjobb év a hazai koncertélet szempontjából: alig pár nappal az után, hogy megtudtuk, hogy a Massive Attack visszatér Budapestre, napvilágra került még egy headliner: az Arctic Monkeyst! A hírt már a zenekar weboldalán is megtaláljuk.

A banda egyébként 2014-ben szünetet jelentett be, de tavaly újra elkezdtek együtt dolgozni, és ősztől az új album is készül, így reméljük, talán majd abba is belehallgathatunk a Szigeten. A hírek szerint pedig a zenekar zárja majd a Nagyszínpad programját, hiszen a tervek szerint idén nem lesz End Show.

Így az eddig is erős fellépőlista tovább izmosodott, mi pedig elképzelni sem tudjuk, hogy kiket tartogathatnak még a többi bejelentésre, ha már most tudni, hogy Kendrick Lamar, a Mumford & Sons vagy Parov Stelar biztos ott lesz majd az Óbudai-szigeten augusztusban. Ha te sem, viszont hozzánk hasonlóan nem tudsz addig várni, nézd ki a következő programodat a nagy idei koncertkörképünkből vagy az idei év első felét összefoglaló bakancslistánkból!

Hasonló tartalmak

Kultúra

Tandori 85

December 9-én Tandori Dezsőre emlékeznek a Három Hollóban. A költő 85. születésnapja alkalmából szervezett összművészeti esten lesz Tandori gombfocitorna, kerekasztal olyan művészekkel, mint 6363, Simon Márton, Závada Péter, 19 órától pedig koncert zárja a programokat.

Kultúra

Nyílt nap a Kelenhegyi úti Műteremházban

December 10-én egy egyszeri programsorozaton való részvételre nyílik lehetőségünk: a Kelenhegyi úti Műteremház kapuja kitárul, az alkotó művészek lakásajtajai megnyílnak, és betekintést nyerhetünk műtermeikbe, lakásaikba. A ház belső és külső terei is életre kelnek: lesz lépcsőházi kiállítás, művészettörténeti és építészettörténeti séták, felolvasószínház és gyermekprogramok is.

Kultúra Szponzorált

Grecsó Krisztián: Tíz eszkimó – Pezsgős szilveszter a Katonában

Tölthetjük kultúrával is a szilvesztert, december 31-én ugyanis a Tíz eszkimó előadással és pezsgőzéssel várnak a Katona József Színházban. A színdarab szövegét Grecsó Krisztián írta, és Máté Gábor rendezte.

Szponzorált Kultúra

Tarnóczi Jakab és Varga Zsófia: Extázis

Az Extázis című előadás felfedezésre szólítja a nézőt. Egy konstruált miniuniverzumba invitál, egy színpadra sűrített, alternatív Budapest-labirintusba. A több szálon és több idősíkon futó multimédia-esemény egy csapat fiatal mindennapjait követi végig, akik arra az egyszerű kérdésre keresik a választ: hogyan lehetne jól vagy legalább jobban lenni? A zene, a tánc, a színház és a film formanyelvét használva áll össze az Extázis sajátos világa. Ebben a világban elmerülve minden néző a saját narratíváját rakhatja össze dialógusokból és képekből. A bemutatón december 16-án vehetünk részt.

Neked ajánlott

A