A kortárs fotográfiai központ nagyobb és felújított térrel és egy több száz képből álló állandó kiállítással gazdagodhat.

Közel 500 millió forintból újulhat meg és bővülhet ki a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, amely 2013-ban nyílt meg, azzal a céllal, hogy hazánkban népszerűbbé és ismertebbé tegye a fotográfuslegenda munkásságát, és ápolja örökségét. A mostani kortárs fotográfiai központ nem saját gyűjteménnyel rendelkező múzeum, hanem kiállítótér, amely elsősorban a sajtó- és dokumentumfotókra koncentrál.

A kiállítóhelyen jelenleg egy közel ötven darabból álló válogatás látható Robert Capa, a tudósító címmel. A jövőben viszont egy állandó kiállítás keretében szeretnék a jövőben Capa életművét bemutatni, ezért kibővíthetik és felújíthatják a Capa Központot, erre 500 millió forintot szán a kormány.

A Nagymező utcai épülethez tartozó, egykori Tivoli mozi termében tervezik kialakítani az állandó Robert Capa-kiállítást, a tárlat 2018-ban, a gyűjtemény megvásárlásának tizedik évfordulóján nyílna meg a tervek szerint. A Robert Capa-mestergyűjtemény 2008-ban került Budapestre, a Master's Set III (Mestergyűjtemény) sorozat 937 nagyítást foglal magában, melyeket Robert Capa öccse és Richard Whelan fotótörténész válogatta ki Robert Capa 70 ezer negatívot tartalmazó hagyatékából.