A fejlődő Corvin-negyed számunkra legkedvesebb vendéglátóhelye a Wiener Szalon, ahol reggelire roppan a virsli, a nap bármely szakában remek a kávé, és a baracklekvárral töltött, pillekönnyű fánk is tipikusan olyan tétel, amiért szívesen beugrunk például, ha vendégségbe tartunk. A nyári szezon náluk is elhozta a fagylaltot, a finom sósmogyorósat, frissítő túrót. Új találmányuk pedig a Wiener Gombóc, ami a fánkok remek lekvárját, a vaníliafagyit és ropogós mogyorótöretet egyesít, vagy mák-szilvalekvár vonalon mozog. Kipróbáltuk.

Ismerünk már lángosburgert, nyaltunk már kürtősbe töltött fagyit és "hamburgerként" működő fánkot is, hiszen hamar utána szoktunk menni, ha valami őrültséget álmodnak meg a városban. Akár külföldi ötlet nyomán, akár saját elborult elgondolásból. Tudjuk, hogy ezek legtöbbször 15 perc hírnévre építő dolgok, sokszor inkább jól néznek ki, gasztronómiai értékkel kevésbé bírnak - de mindig akadhatnak kellemes meglepetések.

A Wiener Szalon 2014-es nyitása óta fix pont a Corvin-negyedben, minőségi termékeinek és az igazi, szívből jövő vendéglátós hozzáállásának köszönhetően is. Távol áll tőlük, hogy havonta új durranásokkal álljanak elő, ezért is figyeltünk fel a nyári ajánlatukra, ami a fagylaltpultban pihenő két színű, szilvás gombóc méretű gömböket jelenti.

Ezek a gömböcök természetesen fagylaltos desszertek, nem véletlenül kaptak helyet a mínuszokban. Kétféle Wiener Gombóc létezik, mi a klasszikusat választottuk, ahol a fánkokból megismert ízletes baracklekvár találkozik a vaníliafagyival – mindezt pedig tört mogyoróba forgatják. Jól áll a hideg krém a lekvárnak, és nem is fullasztóan gejl. A másik változatba szilvalekvár kerül, és karakteres darált mákban hempereg, mielőtt a hűtőpultba teszik. Mindkét gombóc 410 forintos egységáron fut, és minden édességrajongónak ajánljuk.