A Société nyár közepén robbant be a budapesti köztudatba Rév Marcell és Szimler Bálint emékezetes divatfilmjével. Már ebben elhangzottak azok a mondatok, amelyek azóta is a Société projektjei mögött húzódnak: a világot, amit mi is minden pillantásunkkal alakítunk, csak magunkon keresztül tudjuk megtapasztalni. De hogy mi is az a Société? Saját magát egy közép-európai kulturális és divatmozgalomként aposztrofálja, és Budapest szívében, a Bazilikától egy percre fekvő Sas utca 15-ben hoz létre egy olyan inspiratív teret, amely már most számos kreatív kezdeményezésnek ad otthont. A felújítás alatt álló épületet rendhagyó módon Pápay Fanni és Hencz Péter közös munkája, egy színes-szürreális épületháló díszíti ősz végéig.

Ha egy épület homlokzatát éppen renoválják, már megszoktuk, hogy a zöldes épülethálóval kell akár hónapokig farkasszemet néznünk, vagy lassan megereszkedő óriásplakátokkal. De hogy egy művészi alkotással dekorálják a felújítás alatt álló épületet, ez valami egészen újszerűen hangzó ötlet Budapesten.  A MOMÉ-n, majd Londonban tanult Pápay Fanny grafikus és illusztrátor 2015-ös diplomamunkájában is feltűntek már a kezek, de akkor a különleges, Technokol  ragasztóval tervezett betűi voltak az igazi szenzáció.

Színes, vibráló, szürreális érzetet keltő alkotásai éles ellentétben állnak jelenlegi alkotótársa, Hencz Péter fotográfus klasszikus, visszafogott színvilágú képeivel. Péter eddig, amellett hogy a The Room-nak és neves hazai divatmárkáknak készített anyagokat, a fotózáson kívül zenészként és operatőrként is ténykedik.

Arra gondoltunk, hogy érdekes lenne ekkora felületen valami apró emberi részletet felnagyítani, ami egyszerre inspiráló, de kicsit szürreális” – kezdi Pápay Fanny, aki illusztrátorként és grafikusként dolgozik, és célja, hogy vizuálisan, élénk színekkel fejezzen ki nem vizuális fogalmakat, mint a zene vagy az érzések. 

Nagyon más a látásmódunk, mégis mindkettőnknél megtalálhatóak ugyanazok az elemek, formák, témák. Végignéztük egymás munkáit, így jutottunk el a papagájhoz, a kezekhez és az általános képi világhoz” – mondta Péter.

A 100 négyzetméteres háló a Société Budapest legelső művészeti programjához, az Inspired by Sociétéhez kapcsolódik. A kampány a fiatal tehetségek megismertetésére fókuszál, és exkluzív alkotásaikon keresztül mutatja be, hogyan hatnak egymásra a képzőművészek, és mire inspirálja őket a Société kezdeményezése.

A régió ígéretes művészeit támogató Société Sas utcai épületének homlokzatát díszítő épületháló mögött már zajlanak a felújítások, hogy hamarosan megnyithassa kapuit a  kortárs közép-európai művészet, divat és gasztronómia modern otthonának szánt közösségi tér. A 10 fős csapat és az alapító célja, hogy a határokon túlmutatóan népszerűsítsék a Közép-Kelet Európai régió kreatív és alkotó közösségét, és a fiatal generáció tagjait megfelelő platformokkal, rendezvényekkel és kiterjedt kapcsolati hálóval támogassák.