Vége a nyárnak, de ez nem jelenti azt, hogy búcsút kell inteni a strandon megszokott slágerétkeknek. Budapest több opciót is kínál a korlátlan lángosozásra a legzordabb hidegben is, és nemrég újabb lehetőséggel bővült a kör, mégpedig a Móricz Zsigmond téren, vicces módon egy egészségtudatos bolt helyén.

A lángosra nehezen lehetne ráfogni, hogy diétás étel, ettől függetlenül megvan a helye és ideje, amikor igenis jólesik egy finomságokkal megrakott, ropogós, laktató, kelt tésztalepény. A Lángos Báróban maximum a képzelet szab határt annak, hogy úgy fogyasszuk, ahogy szeretnénk, vagy ahogy még sohasem próbáltuk: a különböző „formátumok” (klasszikus, töltött, golyó, mini, töltött golyó – 250-390 Ft) mellett 14 alap és 19 feltét közül választhatunk. Az alapok között szerepel wasabis majonézes, juhtúrós és lecsókrémes (149-249 Ft), és feltétekként többek között prágai és Serrano sonkát, füstölt lazacot és kevert salátát is kérhetünk (149-500 Ft). A fokhagymás szósszal sem viccelnek, találunk klasszikust, bazsalikomost, rozmaringost és chilis-habaneros-jalapenos verziót is.

Mi az egyszerűség kedvéért a készen kínált formációkkal éltünk, és megkóstoltunk egy minden alkalomra bevethető sajtos-tejfölöst, egy golyók képében tálalt Norvég Bárót snidlinges-lime-os tejföllel, füstölt lazaccal, koktélparadicsommal (990 Ft), egy póréhagymacsírás tejföllel, Serrano sonkával, rukkolával gazdagított Olasz Bárót (990 Ft), valamint egy nutellás-banános Édes Bárót (690 Ft).

Egy biztos, hogy aki a levegős, könnyed, szinte áttetsző lángost részesíti előnyben, annak nem feltétlenül válik a kedvencévé a Lángos Báró, itt ugyanis tömör, krumplis tésztával dolgoznak (a receptet a 16. kerületi Pékmester segítségével állították össze). Ennek köszönhetően a ránézésre kicsi étel hamar eltelít.

A fiúk óvakodnak az „elpizzásítástól”, mindenesetre tele vannak tervekkel; szerintük a lángosburger, a székelykáposztás és a karácsonyi szilvás-fahéjas lángos sem lehetetlen, és a pár hónap múlva esedékes disznóvágás is számos újabb lehetőséggel kecsegtet.

Lángos Báró
Facebook
Cím: 1117, Budapest, Móricz Zsigmond körtér 11.

Nyitvatartás: H-P: 11:00-23:00, Szo-V: 14:00-23:00