A Mitte Communications jóvoltából a csaknem 120 éves intézmény friss és fiatalos stílusú új arculatot kapott, valamint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumhoz tartozó kisebb intézmények vizuális kommunikációja is megújult.

Vibráló színek, új logó, 2017-es trendeknek megfelelő honlap - így kezdődik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum új kora. Az intézmény így nem csak fizikailag és tematikailag frissül fel, hanem arculatilag is. Jó hír, hogy a budapesti fejlesztéseken felül ezúttal a vidéki társintézmények sem maradtak le.

„A kigondolt logó különlegessége, hogy variálható, mivel egy speciálisan módosított vonalsorra épül, ami lehetővé teszi, hogy a főintézmény és a hozzá tartozó alintézmények egyes karakterét tükrözze egy egységes arculati ernyő alatt. A múzeum intézményei így végre egységes képet sugároznak”  - mondta el a múzeum új szimbólumáról Misetics Mátyás, a Mitte Communications kreatív igazgatója.

Színvilágát tekintve a budapesti tömegközlekedési eszközök árnyalatait vették alapul: a villamos sárgáját például hozzá passzoló szürkével egészítették ki. A modern megoldások mellett a hagyományokról sem feledkeztek meg, így az ikonikus tömegközlekedési eszközök is fel-feltűnnek. Jelesen az Ikarus 280-as buszok, az UV villamos, vagy a 424-es gőzmozdony.

Mindehhez egy igazán felhasználóbarát webes felület is társul, ahol figyelemmel követhetjük a múzeum megújulását, a jelenleg látogatható társintézmények programját.