Vasárnapra esik államalapításunk ünnepe, így augusztusi hosszú hétvége hivatalosan most nem lesz. Új kenyér, Mesterségek Ünnepe, technó, teraszbuli és extrémsport-fesztivál ellenben igen.

  • Csütörtök

Szánsájn2017 fesztiválon a korábbi évek hagyományait felelevenítve málnaszörp és fröccs kíséretében mozizhat a filmszerető közönség. A korábban elmulasztott filmeket mindenkinek alkalma lesz mozivásznon pótolni: három héten át a CirkoFilm elmúlt években bemutatott filmjeit vetítik majd. Naponta mintegy három, összesen 59 alkotás kerül újra műsorra az elmúlt évek magyar és nemzetközi filmes termésének legjavából.

A Next Level partyszervező csapata ezúttal a Los Angeles-i Ghastlyt hívta meg vendégül következő electro/house/hiphop/dubstep/funk és egyéb stílusokat ötvöző bulijába. Mellette természetesen több hazai névvel is találkozhatunk majd.

Az Ipoly utca eddig nem a kiváló ázsiai konyháról volt híres, ám a pár napja nyitott KHAN már első próbára belopta magát a szívünkbe. Nem csak a meglepő lokáció és menő dizájn miatt, hanem a rég nem látott kínálat és az ételek minősége, eredetisége miatt is.

Az ország legnagyobb nemzetközi kézművesfesztiválján több mint 800 hazai és több külföldi kézműves mutatja be mesterségét és hagyományos módon elkészített kézműves termékeit. A rendezvényen mesterségbemutatók, kézműves-foglalkozások, és - vásár, gyermekjátszók, családi programok, színpadi programok, koncertek várnak a Mesterségek Ünnepén. Idei fő téma a hímzés, díszvendég Mongólia.

Budapest ad otthont a világ egyik legnívósabb extrémsport versenyének, a FISE World Series (FWS) egyik világkupa döntőjének augusztus 16. és 19. között. A nagyszabású rendezvényen gördeszkások, BMX-esek, görkorcsolyások és mountain bike-osok mutatnak be látványos és életveszélyes mutatványokat. A versenyen 55 országból, több mint kétezer versenyző mutatkozik be profi, senior és amatőr kategóriában.

  •  Péntek 

A hagyományos mozi mellett Budapesten egyre több helyen van lehetőségünk külföldi vagy hazai, mára klasszikussá vált filmek megtekintésére is. Ilyen rendkívüli programot kínál most a Kobuci Kertmozi is. Augusztus 18-án, péntekenTörök Ferenc Moszkva tér című kultikus filmjét fogják vetíteni.

Már nem kell ellátogatni a vásárokba vagy a reptérre, hogy megkóstoljuk a Bonbonier különleges édességeit. Elég a Király utca felé venni az irányt, ahol körülbelül egy hónapja megnyitott a kézműves csokiműhely üzlete, ahol egyelőre főszerepet játszanak a Great Taste Awards csillagaival kitüntetett fagyik.

Pénteken először lép színpadra Magyarországon az idei év legjobb partiszervező csapatának választott Next Level szervezésében a kortárs rapzene egyik meghatározóbb alakja, az amerikai Denzel Curry.

Akinek már volt alkalma részt venni valamelyik "teraszbulin" annak azért, aki még nem hallott róla és nem volt, annak pedig azért "kötelező" a jelenlét pénteken a PONTOON-on. Klasszik 'urimuris' házibuli hangulatra, nagyon jó zenékre és sok táncra számíthatsz.

Be-Wild Events koncertszervező csapata első eseményét tartja meg Budapesten a Beaton the Bratben augusztus 18-án.Bobbypin fog fellépni a Rock Band for Old Men társaságában.

  • Szombat

A bulisorozat küldetése, hogy kihozza a partikat az éjszakából a napfényre. A helyszín nem állandó, a Napozótól a Kincsem Parkon át a Golftanyáig bárhol előfordulhat, több hozzávaló viszont biztos: az elektronikus zene, a medence, a koktélok, és a fürdőruha. A következő CityMatinéaugusztus 19-én lesz a Napozóban.

Számos ruha-, lakás-, gardróbvásár van manapság Budapesten. Szinte minden hétvégére jut minimum egy nagyobb program, amely bárki számára nyitott. düreres viszont mindenképpen a legismertebbek egyike. Éppen ezért a választék is kellően színes.

Tudjuk, hogy megéri a város bármely részéről a XV. kerületbe menni a KemencésPizzába, de mennyire boldogan fogadtuk volna, ha a bármikor beugorhatunk egy belvárosi egységbe. Kívánságunk meghallgattatott.

Jim Jarmusch (Paterson, Éjszaka a Földön) producerként állt az első filmes rendező, Gabe Klinger mellé, és nem véletlenül. A szombaton a Toldiban láthatóPorto 35mm egy soha el nem felejthető éjszakáról szól, egy ritka szerelemről, annak törékenységéről, a magányról és a döntésekről.

  • Vasárnap
Ünnepi vasárnap következik: Magyarország lobogójának felvonása után a honvédtisztek avatása jön a Kossuthtéren, amit az elmaradhatatlan esti tűzijáték a Duna-parton, valamint az új kenyér és az ország tortájának megkóstolása. Az állami ünnepség és az ehhez kapcsolódó rendezvények részletes programjáról errefelé lehet tájékozódni.

Augusztus 20-án harmadik alkalommal rendezik meg a hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten a 3. Kenyérlelke Fesztivál keretében, melyen megismerheted a sütés fortélyait. Az év legnagyobb szénhidrátbuliján a megszokott színvonalon kínálnak ételeket, italokat az alábbi helyek: Anyukám mondta! (Encs), Leo, Bortársaság, Balkezes sörfőzde, Superjuice.

Újabb 24 órás brutalitásra  vetemednek a nyár legforróbb hónapjában a CorvinClubban. Országunk nemzeti ünnepén sem lesznek restek ünnepelni, ugyanis augusztus 20-án újra „hosszúzhatsz” a Corvinon. Kiemelt vendégként Lowrisra és Varhatra számíthatsz többek között. 

A Hotel President tetején kialakított tetőbár nemcsak naplementékkel kísért vacsorahelyszínként működik jól, szuperül látni innen az ünnepi tűzijátékot is. Ennek apropóján augusztus 20-án egy többfogásos büfévacsorára jelentkezhetünk be, hogy finom falatokkal, élőzenével és Budapest legszebb épületeinek látványával emlékezzünk meg az államalapításról. Asztalfoglalás és bővebb információ itt található. (x)