A magazin ismét Budapesttel foglalkozik, ezúttal újhullámos kávézóinkra helyezve a fókuszt, melyek felrázták a várost, a történelmi kávéházakat is beelőzve.

Vogue a „harmadik hullámnak” nevezi a nálunk pár éve lezajlott újhullámos kávé forradalmát. Nem elhanyagolható tény, hogy az idelátogató turisták még legtöbben a régi, nagy történelmi kávéházakat keresik, mint például a , hiszen ezekben ücsörögve érzik át talán legjobban az egykori Budapest atmoszféráját, de mindenképpen érdemes meglátogatni a "modern kor" és az újhullámos kávézóit, hiszen ezek színterére is jó bemerészkedni, és erről a Vouge újságírója is hasonlóan gondolkodik.

Budapest szerencsés abból a szempontból, hogy ha valaki igazán jó kávét szeretne inni, és elköteleződött a világosabb pörkölés, és a lekövethető eredetű és jó minőségű italok iránt, akkor könnyű dolga van. A cikk kitér a specialty kávézók pár éve elindult térhódítására, a Printa, a My Little Melbourne és a Tamp & Pull úttörésére, mely kávézók hozták magukkal a szakavatott baristákat, és az új helyeket.

A Vogue újságírója megszólaltatja az olyan megkerülhetetlen kávézók mögött álllókat, mint az Espresso Embassy,  a WarmCup vagy a Kontakt, megemlíti a Bruberit , az aprócska Tényleget , valamint a Pozsonyi út két remek kávézóját, a Double Shotot  és a nemrég nyílt Ébresztőt, Budán pedig kiemeli a Keletet könyvekkel borított falával és ételeivel, a Madalt, a Lövőház utcai Kaffeinet és a Batthyány téri csarnok emeletén található, panorámás Steamhouse Cafét.