A Közlekedési Múzeum odaajándékozott 1200 – eddig soha nem látott – fényképet a Fortepan képarchívumnak. Bár a hajógyáraktól származó gyűjtemény óriási, érdemes vetni egy pillantást a fotókra, amelyeken az ipar- és közlekedéstörténeti ritkaságok, mára eltűnt hajók mellett Budapest, emberi pillanatok, a diktatúrák lenyomatai is megjelennek. És még egy Horthy Miklóst ábrázoló képre is rábukkantunk.

Az egykor virágzó budapesti hajógyártásnak mementót állító archívum az Óbudai Hajógyár és a Ganz Hajógyár hagyatékából került a Közlekedési Múzeum gyűjteményébe, az egyedülálló fotódokumentációt pedig most ingyenesen közkinccsé tették a Fortepanon. A fotók kronológiailag az az 1900-as évektől az 50-es évekig vezetnek.

Az 1835-ben alapított Óbudai HajógyárBudapest egyik legrégebbi hajóüzeme volt, fénykora az Óbudai Szigeten a 80-as évekig tartott, de hivatalosan csak 2000-ben számolták fel. Az itt gyártott első hajót, a fatestű, oldalkerekes Árpád gőzhajót 1836-ban helyezték vízre, 1988-ban pedig az a Széchenyi jégtörő hagyta el utolsóként az üzemet, amelyet a gyár alapítójáról, Széchenyi Istvánról nevezték el.

Az itt épülő hajókat javarészt külföldre exportálták, emellett javítást is végeztek. 1913-ban itt készült el a második balatoni gőzhajó, a Jókai is. A Ganz Hajógyár 1894-es alapításával az óbudai konkurenciát kapott; az újpesti öbölben található üzem úszódaruit és alkatrészeit vetették be 2. világháború után a budapesti hidak újjáépítésekor, világszerte keresetté téve a magyar úszódarut.

A fotók közlekedés- és ipartörténeti dokumentációk, végigkövethetjük rajtuk egy hajó komplett felépítését a legelső hegesztéstől a vízre bocsátásig. Bár rengeteg alkatrész, hajócsavar, váz, technológiai részlet, pillér, építési és üzemi terület látható a képeken, az is érdekesnek találhatja őket, aki nem feltétlenül a járművek és ipartörténeti dokumentumok rajongója, ugyanis lekövethető rajtuk a 20. század: a kabinok falain látható Horthy- és Hitler-portrékat például egy idő után Sztáliné váltja fel. A horogkeresztek alatt tartott vacsorák, ünnepségek is beszédesek, de az a kép is, amelyen orosz tankönyvét mutatja az egyik munkás.

Nem egy fotón visszaköszön a főváros, és a képekhez részletes leírásokat és adatokat találunk. Még az idén várhatóak további közlekedéstörténeti ritkaságok a Fortepanon, ugyanis a Közlekedési Múzeummal való tavaly óta tartó együttműködés a jövőben is folytatódik.