Volt egyszer egy Kék Macska nevű mulató a XIX. század Király utcájában, ennek a helyén áll ma a BB'z. Az izgalmas múlttal megtámogatott épületben most szörfdeszka lóg a falon, társasjátékok vannak a polcokon, sörkoktélok a shakerben és ízletes fogások a séf tarsolyában. A hely egyszerre laza reggelizős, kényelmes ebédelős, nyüzsgő vacsorás és koktéllal spékelt bulizós színtér, akárhogy is, valahogy otthon lehet érezni magunkat. Ehhez jól jön, hogy a felszolgálók barátságos mosollyal fogadják a vendégeken túl a házi kedvenceket is.

A Király utcába mindig befér még egy jó hely - ezt bizonyítja az alig fél éve nyílt BB'z Bar & Grill. Nem volt ez másként régen sem: a Király és Holló utca sarkán álló, 1850-es években épült romantikus stílusú házat már a XIX. században is vidám mulatozások töltötték meg, bár akkor még egy Kék Macska nevű lebujként kellett keresni. Most azonban egy jó hangulatú bisztró-bárt találunk a helyén, hatalmas alapterülettel és otthonos közeggel.

Ezt megtámogatja a barátságos, jó kedélyű személyzet (az "It's cool to be nice." szlogen képviselői) és a kényelmes bútorok, de a szekrényből kölcsönvehető Tabu, Jenga, Activity és társai is rájátszanak a dologra. A bejáratnál egy ismerős alak fogad, a Király utca legnagyobb arca személyesen: Hervé Lóránth Ervin Ripost szobra (legalábbis egy részlete), ami a Four Seasons előtti térről lehet ismerős.
Tudjuk, hogy a Gozsdu-udvarhoz közel járunk, de valahogy mégis elfelejtjük, ez a hely ugyanúgy szól nekünk, budapestieknek, mint a külföldi turistáknak. Lehet jönni komótos reggelikért (egész nap), amik között az angol reggeli és a bundáskenyér tökéletesen megfér egymás mellett, de laza ebédekért és vacsorákért is - tapasokat, street food jellegű fogásokat és bisztró ételeket is találunk.

Estefelé különösen jól jönnek a bar snackek, vagyis azok a falatok, amiket egy-egy sör vagy bor mellé, a társaságunkkal együtt eszegethetünk. A csapat nagyon büszke Buffalo csirkeszárnyaira (1890 Ft), amit kíváncsiságunkat enyhítve, mi is megkóstoltunk. A dolog működik: kívül épphogy de ropogós, csípős és szaftos falatokat csipegettünk. Sokféle vegetáriánus és vegán étel szerepel az étlapon, amiket aktív húsevőként is meg-megkíván az ember. Mi legalábbis így jártunk a superfoodnak számító quinoasalátával (1990 Ft), ami avokádóval, trikolor paprikával, aszalt paradicsommal és olívabogyóval keverve, frissen, nyáriasan érkezett. A többi fogáshoz hasonlóan, itt is hazai termelőktől származnak az alapanyagok, ami a környezettudatossággal együtt fontos szempont a BB'z konyhájában.
A hamburgereket, burritókat, tapasokat és salátákat, de még a körtés-kakukkfüves limonádénkat (890 Ft) is hátrahagyva, az alkoholos italok felé kezdtünk kacsintgatni. Koktélfronton nagyon jól áll a hely: a bártenderek klasszikus változatok mellett saját receptekkel is dolgoznak, és valahogy így született meg az egyik kedvenc nyári koktélnak számító BB'z Punch (1800 Ft) is, amiben Bacardí Carta Blanca, meggylé és fahéj kerül. Ez egy különösen veszélyes mix: savanykásan édes, nagyon gyümölcsös. Ott vannak aztán a sörkoktélok, amiknek az alapját a díjnyertes Horizont Sörfőzde kraftsörei adják.

A BB'z egyébként kettős életet él: nappal multikulti bisztró, este pedig pörgős bár, ahol házibuli hangulatban (akár különteremben) lehet koccintgatni a barátokkal, majd pedig hajnali 4-ig maradni.

Jó hír, hogy ehhez csocsó-, beerpong- és pingpongasztal, tematikus bulik és éjfélig nyitva tartó konyha is jár.