Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / éjszakai élet

szerkesztés

Kóser minősítést kapott a Rosenstein sör és debütál az első dobozos kisüzemi

Szerzők

  • We Love Budapest

2017. 06. 02. 13:33

A Monyó Brewing Rosentein Kipája kóser minősítést kapott, a Reketye pedig megalkotta az első magyar dobozos kisüzemi sört.

Egyre több jó hírt kapunk sörös ügyekben: a Mad Scientistet imádják Berlinben is, hiszen meghívást kaptak a német főváros legnívósabb sörfesztiváljára, egyedüli magyar főzdeként.

A Frederick Hekkelberg is terjeszkedik, és most itthon igazán különlegesnek számító újításról kaptuk a hírt. A Reketye június 8-án bemutatja az első hazai dobozos kisüzemi tételt. A minimál dobozt az alkotocsoport.hu álmodta meg és azért is örülhetünk neki, mert "sötét" mivoltának köszönhetően úgy viselkedik, akár egy mini hordó. Kevesebb benne a levegő, egyáltalán nem oxidálódik, ráadásul a szállítása is egyszerűbb, mint üveges társaié. Anyaga újrahasznosítható, tehát még ökológiai lábnyomunkat is csökkenthetjük a Reketye kézműves söreivel.

A másik különlegesség, hogy a Rosenstein család saját söre, melyet a Monyo Brewing készít, immár kóser változatban is elérhető lesz. Olyannyira innovatív ez, hogy Európában először így náluk készülnek kóser hagyományoknak megfelelő sörök. A KIPA ahogy nevéből is következtethető, egy Indian Pale Ale felsőerjesztésű sör. Gyártási körülményei minden tekintetben megfelelnek a kóser tradícióknak, s ennél fogva rabbik is szavatolják mindezt.

Hasonló tartalmak

Admin mode