Nagy rajongói vagyunk a Budapestet hűtőmágneseknél fantáziadúsabban népszerűsítő ajándéktárgyaknak, így már a nyitáskor ott termettünk a Cinq Filles Paulay Ede utcai üzlethelyiségében. Immár nemcsak reptereken és szuvenírshopokban, hanem önálló boltban is bevásárolhatunk a magyar márka különleges cukorkásdobozaiból és ajándéktárgyaiból.

Cinq Filles – azaz „Öt Lány”. Az elnevezés Gerbeaud Emil lánygyermekei előtt tiszteleg. Ahogy sok más magyar márkának, úgy a Vörösmarty téri cukrászdának is Unger Zsolt és tervezőcsapata alkotta meg a teljes arculatát és kommunikációs tervét. Egy idő után alkotótársával, Demján Szilárddal arra vágytak, legyen egy saját „gyermekük” is, így hozták létre 2011-ben hozta létre a Cinq Filles-t, aminek lényege a gyönyörű dobozka és a beletöltött édességek – mindezt Budapest iránti szenvedély jegyében. Aki eredeti és szépen dizájnolt ajándékot vinne haza szeretteinek, annak kitűnő alternatíva a hűtőmágnesre.

A terméket igény szerint városra is szabják, és a webshop mellett nagyobb szállodákban, valamint a bécsi és budapesti reptéren is belefuthattunk a különböző ízesítésű, kézipoggyászban simán utaztatható cukorkásdobozokba. Az alkotók azonban egyrészt végre találkozni szerettek volna a vevőkkel, másrészt úgy szerették volna prezentálni a polcokon a termékeket, ahogyan ők elképzelik. Így Unger Zsolt feleségének, a lakberendező-DIY-blogger Szentgyörgyi Katának az irányításával megnyitott a Paulay Edeutcai boltocska.

Rózsamintával borított fal, fekete-fehér kockás padló, ízléses tálalás fogadja a betérőt, hátul található a műhely, ahol kézzel csomagolják a több beszállítótól érkező cukorkákat. Mivel a csomagolás zárt, mindenből lehet kóstolni, a nyitásra pedig megújították a szortimentet. Színes, roppanós, pasztell csokigolyók, szív alakú csokoládédrazsé, étcsokoládés kávészemek, franciadrazsé, pezsgőízű gumicukor, sztracsatellás csokidrazsé és narancszselés étcsokis drazsé mellett diós keksz, sós pörkölt és édes mandulaválogatás is kapható a színes dobozkákban. Szezonális nyári termék az üde lazac-narancs színben játszó gyümölcszselés cukorka és a limoncellóval töltött drazsé.

A gyerekkorunk világát idéző vajkaramella és a csíkos, mentolos és a málnapehelycukor régi slágertermékük, ahogy a kandírozott ibolya is, ami az ibolyákért rajongó Sissi kedvenc édessége volt egykor.

Bármit is választunk a Cinq Filles-ből, már csak azért is kiváló ajándékok lesznek, mert a dobozkát utána kitűnően lehet hasznosítani. Ékszerektől elkezdve varrókészletig sok apróságot lehet bennük féltve őrizni.  De ha úgy tartja kedvünk, dekorációs céllal üres dobozokat is vásárolhatunk a boltban.