Ki mondta, hogy csak úgy lehet fagyizni, hogy gombócokat nyalogatunk? Thaiföldről érkezett a technika, mely fagyasztott alapkrém "feltekeréséről" és gyümölcsök, szórások hozzáadásáról szól. Már Budapesten is megjelentek ezek a jeges desszertek, ám most a N'iceroll egy tudatosabb, frissebb opciót kínál. Ha akarjuk, akár kókusztejjel is kérhetjük a fagyit, így laktózmentesen kapjuk a desszertet. Kiskanállal fogyasztva és élvezve a formabontó nyári hűsölést.

Zsófi és Norbi vasárnap nyitotta meg különleges, N'iceroll nevet viselő fagylaltozóját a Radnóti Miklós utca 41. szám alatti kicsiny pasztellszínű üzlethelyiségben. A már 10 éve gasztronómiával foglalkozó pároshoz a fagyizó "bekukucskálós" hetén néztünk be megfigyelni, hogyan készülnek a Thaiföldről származó technika szerint a fagyitekercsek, és természetesen megízlelni a belőlük kreált "iceroll" költeményeket. A távokeleti fagylaltpöndörítős módszert egy kiállításon ismerték meg, a menete, hogy a folyékony, kimért jégkrémalapot, mely lehet vaníliás-tejes vagy kókusztejes, egy körülbelül mínusz harminc fokos platnira csorgatják. Ehhez hozzáadják a gyümölcsös és egyéb alapanyagokat, majd jól összedolgozzák két spakli segítségével. Ezután szép vékonyra lesimítják a "fagyiglettet", majd a valóban festésnél használatos szerszám élével formás tekercseket kaparnak fel. A rollok pohárba kerülnek, és mehetnek rájuk a különböző toppingok és öntetek.

A legtöbb feltétet és kiegészítőt, mint a habcsókot, a brownie-t, a grillázst, a sóskaramellát vagy a citromkrémet, saját kezűleg állítják elő. Összesen tíz ízkombináció közül szemezgethetünk, alap, szuper és ropogós kategóriákban. Ha vegánok vagyunk, bármelyik változatot kérhetjük kókusztej alapon. Már a néhány nap nyitvatartás alatt kiderült: a Super Tropical névre hallgató kókuszcsipszes, chiamagos mangófagyi, a gránátalma bomba Super Red, illetve a brownies-tejszínhabos belga csokoládé a kedvenc. Jól hangzik még a citromos pite, a majdnem száz százalékos pisztácia és az epres, erdei gyümölcsös omlós tésztás sajttortafagyi. Amennyiben mégsem győz meg minket egyik variáció sem, összeállíthatunk magunknak egy sajátot. A ház extrája a Roll Dog, melynél egy édes meleg pirított vajas kiflibe helyezik a kiválasztott fagylaltforgácsot.

Zsófi és Norbi egyelőre adalékanyagmentes és vegán jégdesszerteket tudnak ígérni, de azokat magas minőségű, friss alapanyagokból. Tervezik a cukormentes "icerollok" bevezetését is, azonban ehhez még idő kell. A fagyin kívül frissíthetünk náluk joghurtos, kókusztejes vagy gyümölcsleves smoothie-kkal, esetleg uborkás, citrusos, málnás vízzel. Éhségünket is csillapíthatjuk a Panificio il Basilico pékségben sütött kenyerekből készített szendvicsekből. Haraphatunk a konfitált paradicsomosba, kóstolhatjuk a zöldborsópürést, kérhetünk currys sárgarépakrémest vagy kiegyezhetünk egy medvehagymás vajkrémessel is.