Óbuda egy különleges zöldfalat kap, a CityTree névre hallgató fejlesztés 275 városi fának megfelelő levegőszűrésre képes.

Elfogadták Bús Balázs, Óbuda polgármesterének javaslatát, így a városrész birtokba vehet egy különleges mohafalat, ezzel a légtisztító utcabútorral egyelőre fél évig lesz idő kísérletezni. A levegő tisztítására alkalmas fal Párizsban és Berlinben jól bevált, most a szárazabb budapesti levegőn is kipróbálják.

A légszennyezettség csökkentésének egyik leghatékonyabb módja, ha kihasználjuk a növények nitrogén-oxid-, szén-dioxid- és pormegkötő képességét, erre ideálisak például a mohák. Ezt alkalmazva fejlesztették ki Németországban a CityTree névre hallgató terméket, amely 275 városi fának megfelelő levegőszűrésre képes. Ez tulajdonképpen egy különböző fajokból álló mohafal, amely azon túl, hogy csökkenti a légszennyezettséget, egy beépített digitális rendszerrel együtt adatot is gyűjt, így a kijelzőn láthatjuk a légszennyezettséget és a mohafal teljesítményét is. A III. kerületben nemsokára a légszennyezettség szempontjából legkritikusabb részen helyezhetik el az eszközt.