Új vonzerővel bővült az újbudai Bikás park. A futók, játszótérre járók, kutyások és a szabadba vágyók kedvenc XI. kerületi találkozó helyén nyílt meg a Soleil Bistro, ami eggyel több indokot ad a Bikás felkeresésére. Ellátogattunk a néhány éve újjászületett közpark kortárs épületében megbúvó debütáló teraszos egységbe.

Eddig is szerettük a nem ok nélkül népszerű Bikás parkot, mert minőségi zöldfelület, nagyszerű terepet kínál a futóknak és a szabadtéri edzések kedvelőinek, a  játszóterezőknek, valamint szombati piacán megtalálunk mindent, mi szem-szájnak ingere, emellett pedig könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel. A park nevét viselő metróállomás közelében egy évig üresen álló kortárs megjelenésű épület a múlt hét óta a Soleil Bistrónak ad otthont.

Újbuda új kiülős kávézóját, a Soleilt vezető Erika mindjárt a szűk egy hét tapasztalataival kezdte: úgy tűnik, nagy volt az igény egy hasonló egységre, mert az esték és a hétvégék már most telt házzal mennek. A nap első felében még kevesebben látogatják ugyan, de szeretnék, ha ez változna, és sok munkába induló itt kezdene kávéjával és reggelijével a teraszon ücsörögve, mielőtt metróra száll.

A koncepció szerint a Soleil egyszerre akar egy kicsit újhullámos kávézó lenni, bisztróebédeket kínálni napközben, és délutáni-esti teraszként működni frissítőkkel, koktélokkal és könnyű vacsorákkal. Mint a helyszínen és Erika szavaiból kiderült, a Bikás debütáló vendéglátóhelyében még bőven van potenciál, és ennek megfelelően sok újdonsággal fogják színesíteni a palettát. De lássuk, mit tartogat számunkra most a Soleil. Eszpresszónkhoz (450 Ft) kétféle alapanyag közül választhatunk: egy klasszikus sötét pörkölésű arabicából, vagy egy mindig más régióból érkező világosabban pörköltből.

Érdemes kiemelni a házi cukormentes limonádékat (590 Ft), mint az uborkást, mentást, bazsalikomost vagy cukros társaikat (690 Ft), amelyek közül kérhetünk akár levendulást vagy fekete ribizlist. A futóközönségnek is szóló egészséges italok táborát növelik a frissen készített zöldség- és gyümölcsdzsúzok (890 Ft). Egy izzasztó testmozgás után hűsíthetünk még a ház jeges teáival (490 Ft), vanília fagyis shake-ekkel (890 Ft), sőt igény szerint a feketénket is megkínálják egy-két gombóccal. A bevettebb üdítőkön túl Fritz Kolával és Gyömbírrel is öblíthetünk.

Az alkoholok terén egyelőre szerényebb a felhozatal: négyféle kisüzemi palackos sörből (Hedon, Rothbeer, Monyo, Horizont) válogathatunk 990 forintos darabáron és a borlap is könnyen áttekinthető. Az esti órák teraszos nyüzsgését viszont jól ismert alapkoktélokkal dobhatjuk fel. Ami a harapnivalókat illeti, a reggelizőket paninik, bagelek és croissant-ok várják, de a jövőben meleg fogásokra is számíthatnak a hétvégi koránkelők. Délben és este pizzákkal (1190-1590 Ft), tortillákkal, salátákkal és házi kencékkel (690-790 Ft) csillapíthatjuk éhségünket.

Desszertnek tortát vagy pohárkrémet ehetünk, és amint lehetőségeik engedik, az ebédmenü és a hamburger szavakat is táblára írják. A hely egyébként gyermek- és kutyabarát. A dizájn pedig megőrzi a későbbiekben is kortárs, minimalista jellegét, ami nem baj, mert így zavartalanul figyelhetjük a parkot, tóval, békákkal, futókkal együtt.