A Hard Rock Cafe egyet jelent a rock zene kultikus alakjaihoz kötődő relikviákkal, menő pólókkal, kiegészítőkkel, na és a gigantikus hamburgerekkel. Utóbbiak terén erősített most a világ összes Hard Rockja, a World Burger Tour keretén belül ugyanis mindegyik kölcsönvett 4 helyi burgert egy másik várostól. Budapesten, a Vörösmarty téren Memphis pulled porkos, London komplett angol reggelivel töltött, Új-Delhi vegetáriánus és Róma pancettás-ricottás burgerét kóstolhatjuk meg, egészen június végéig. Mellé nagyon ajánlott fűszeres sült krumplit is kérni, teszteltük.

A Hard Rock Cafe egy kultikus helyszín azoknak, akik szeretik a klasszikus rock zenét és szívesen nézegetnek hírességektől származó tárgyakat. De minden bizonnyal azoknak is kötelező állomásaik között szerepel, akik szeretik a tex-mex konyha jól elkészített, tipikus fogásait. Mi szeretjük, és mostani látogatásunkat az étlap újdonságainak szenteltük. Elöljáróban azért érdemes tudni, hogy a világ közel 170 Hard Rock Caféjában steaktől és füstölt oldalastól kezdve fajitason, pulled porkos szendvicsen át csirkeszárnyakig sok mindent találunk, de azért sem lehet senkit se hibáztatni, ha mindezt figyelmen kívül hagyva rögtön egy hamburgerre csap le. Hiszen mégis csak ez a hely védjegye, már 1971 óta, amikor is Londonban megszületett a márkával együtt az első burger, az Original Legendary.

Mi magunk is ezekre voltunk kíváncsiak, amikor a minap ellátogattunk a Vörösmarty tér többszintes éttermébe. Mégpedig azért, mert négy új tag érkezett ideiglenesen a kínálatba, négy város klasszikus ízeit elhozva a budapesti színtérre. Egyébként ez történik most mindenfelé a világban: a World Burger Tour keretén belül a Hard Rock Cafék egymás local burgereit, vagyis helyi kedvenceit vették fel a menüre.

Nálunk a négy versenyző: Memphis, London, Új-Delhi és Róma, mindegyik város burgere 4100 Ft-ba kerül. Ezekben közös pont az édeskés buci és a tény, hogy semmiből nincs kispórolva a belbecs, de hogy miben milyen alapanyagok halmozódnak, az teljesen változó. Memphis a Tennessee BBQ nevű burgerébe vaskos marhahúspogácsán túl tépett húst, hagymakarikákat, cheddar sajtot, uborkát és memphis-i káposztasalátát pakolt, aminek következtében zavarbaejtően nagy és tartalmas toronnyal találja magát szemben az ember. Ha már kiokoskodtuk, hogyan is kezdjünk neki, nagy gond nem lehet. Ezt a változatot húsimádóknak és nagyétkűeknek ajánljuk.

London English Breakfast nevű burgere éppen az, aminek hangzik: a marhahúspogácsa mellett egy komplett angol reggelit, vagyis szeletelt sonkát, kolbászt, tükörtojást, Portobello gombát, rukkolát és fokhagymás aliolit tettek a buciba, mellé pedig babsaláta érkezik. Ez egy olyan reggeli, ami ebédként és vacsoraként is nagyon jól működik.

Új-Delhinek köszönhetően egy kicsit könnyedebb változatot is találunk a menün, ők egy vegetáriánus burgert neveztek ki helyi kedvencnek. A pogácsát spenótos burgonyából, csicseriborsóból és indiai fűszerekből készítik, erre jön a rukkola, paradicsom, uborka és fűszeres joghurt. Az eredmény egy nagyon klassz, színekben és ízben is friss burger, ami vetekszik a húsos társakkal.

A negyedik burger egyenesen Rómából jött, és a When in Rome nevet viseli. A húspogácsa itt ricottát, paradicsomot, pancettát, rukkolát és egy speckó majonézt kapott kiegészítőként, és mindez nagyon jól áll neki. Ez a burger egy átmenet a fentebbi nagyon húsos és nagyon zöldséges változatok között.

Mint ahogy a Hamburgeres Nagykönyvben meg van írva, ennek az ételnek elmaradhatatlan kelléke a sült krumpli, amikből szintén kerültek újdonságok az étlapra. 4-féle fűszeres (chilis, fokhagymás, zöldfűszeres, parmezános) krumpli és 4 szósz közül válogathatunk, és habár nekünk a zöldfűszeres - Chimichurri majonézes kombináció tetszett a legjobban, melléfogni egyikkel sem igazán lehet. Figyelem, ezeket a hamburgereket csak június végégig találjuk meg a Vörösmarty téri Hard Rock Café kínálatában!