Belvárosi Sportközpont épül a Vadász utca 30. szám alatt, a dupla homlokzatú épületben falat mászhatunk, kosarazhatunk, úszhatunk, kondizhatunk és gyönyörködhetük Budapest panorámájában.

Vízi- és szárazföldi sportágak gyakorlására is alkalmas közösségi sportközpontot kap Lipótváros, az új négyszintes épületet a Vadász utca 30-ban húzzák fel, az itt álló leromlott állapotú régi lakóház helyén. A Belvárosi Sportközpontra keresztelt létesítményben helyet kap egy 25 méteres úszómedence, egy tanuszoda, egy mászófal az épület teljes magasságában, egy kosárpálya és egy fitneszterem is.

Az intézményt az energiatakarékosság, a takarékos üzemeltethetőség és a helyi közösség elvei szerint igyekezett megtervezni a KÖZTI tervezőiroda, a Papp László Budapest Sportarénát is jegyző Skardelli György vezetésével. Az építészek szerint nagy kihívás volt egy 21. századi középületet elhelyezni a belváros tömör történelmi városszövetébe, betartva az építési előírásokat.

A bruttó 3800 négyzetméteres központ egyszerre akar a közösségi és sportrendeltetésnek megfelelni, ezért nem a versenysportot szolgálja. Elsősorban a városrészben lakó nyugdíjasoknak, gyereknek, itt működő oktatási intézményeknek és a munka előtt vagy után betérő környékbeli dolgozóknak szól. A földszinten található háromszáz négyzetméteres terem kulturális programjai a süllyesztett járdának köszönhetően akár a Vadász utcára is kiterjedhetnek – vagy épp fordítva. Az uszoda a pinceszintben helyezkedik majd el, a négysávos nagy medence felett galériaszerűen fog "lebegni" majd a 80 cm mély tanmedence. A vizes blokk tartalmazni fog még szaunákat, sókamrát és jakuzzit is, a földszinten nagy közösségi helyiség mellett két kisebb is várja majd a táncra, jógára, aerobicra és hasonló mozgásformákra vágyókat. A következő emeleten egy labdás sportokra alkalmas tornateremben sportolhatnak majd többek között a helyi iskolások is, a legfelső szinten pedig erősítő és kardiogépekkel felszerelt klasszikus edzőtermet alakítanak ki. A tetőn panorámás teraszt hoznak létre, ide egy csigalépcsőn lehet majd feljutni.

Az épület különlegessége a kettős homlokzat. A valódi front elé kifeszített hullámokkal díszített fém-üveg szerkezet egyfelől a kötelező földrengés elleni előírásoknak megfelelő merevséget adja, másfelől egy teljes magasságban végigfutó fényudvart hoz létre. A természetes megvilágítás így a pincétől a padlásig át tudja járni, az egyébként igen keskeny, sötét mindössze 9,2 méteres Vadász utcában. A dupla homlokzat jót tesz a ház energiahatékonyságának, szigeteli a zajokat és nem utolsósorban ebben a köztes térrészben többemeletnyi falat lehet majd megmászni. A szemközti, Vadász utca 29. szám alatt álló Kozma Lajos-féle modern stílusú Üvegház alacsony magasságánál fogva kiváló rálátást enged a városra, amit az építészek igyekeztek is kihasználni a tetőn. A projekt egyelőre még tervezési fázisban van, költségeket és határidőket majd csak annak lezárulta után lehet tudni.