A Lánchíd és a Váralagút felújítása nemsokára megkezdődik, várhatóan június elsejétől 2019 decemberéig tartanak majd a munkálatok.

A felújítás oka, hogy a Lánchíd teherbírása nem elég biztonságos, de a rekonstrukció során elbontják a közúti pályalemezt, a gyalogos járdakonzolokat, felújítják a gyalogos korlátokat, a kőfelületeket kijavítják és kitisztítják. A híd új és korszerű köz- és díszkivilágítást kap, és rendezik a Duna-medret is, átépítik a hídfők aluljáróit, lépcsőit.

És ha már felújítják a hidat, elvégzik a Váralagút rekonstrukcióját is, megújítják a szigetelését és belső borítását. Megváltozik majd az újabb közlekedési igények szerint a közúti és gyalogos felület, korszerűsítik a közvilágítást és díszvilágítást építenek ki. Emellett átépítik a Clark Ádám teret is, ahol a körforgalom mérete csökken, nagyobbak lesznek a gyalogosterek és új díszburkolatot is kapnak. A Lánchíd hídfője felőli oldalra új gyalogátkelőhely létesül, ezzel a teljes Clark Ádám tér mind a négy negyede átjárhatóvá válik. A pesti hídfő mögött teljesen új aluljárórendszer épül majd.