A holnap debütáló 100 szóban a Város című előadást a 100 Szóban Budapest projekt ihlette, a produkcióhoz 4 videó is készült, melyek középpontjában Budapest áll.

Holnap mutatják be Nagy Dániel Viktor és Szilágyi Csenge színművészek közreműködésével a 100 szóban a Város című előadást a Mozsár Műhelyben, mely több szálon is kapcsolódik Budapesthez.

A több történetből összeálló stand-up műfajú előadás a fővárosról szól, így az egyes jelenetekben mindannyian magunkra ismerhetünk. Az előadáshoz négy rövid videó is készült, melyek magukban hordozzák az előadás esszenciáját.

Olyan helyzetek jönnek szembe, melyek velünk is előfordulhattak már a mindennapi életben, és melyek nap, mint nap körülvesznek minket: eltévesztett találkák, téglafalak, galambok, muskátlik, szomszéd nénik. Az első videóban olyan fogalmakat, történéseket emel ki a két fiatal színész, amelyek minden budapesti számára ugyanazt jelentik, ilyen hétköznapi dolgokat tömörít magába a négy kisfilm, és ezeket összegezve megkapjuk szinte magát a fővárost.

"Az est középpontjában a városi élet áll. Minden, ami Budapest múltja, jelene, hétköznapjai, éjjele, nappala, fiatalsága, öregsége és százféle közege. A városban élő, legkülönfélébb emberek szólalnak meg az előadókon keresztül. Mindennapi történeteik között van olyan, amit már mi is átéltünk és van olyan is, amiről el sem tudtuk képzelni, hogy létezik." - olvashatjuk az előadás ajánlójában.

A két színész jelenti ez esetben a kapcsolódási pontot a várossal. Az előadás száz szóban megírt történetekből áll össze, és a Száz Szóban Budapest projekt ihlette.

A különleges vizuális technikákkal élő darab elsőként a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében mutatkozik be holnap, április 20-án a Mozsár Műhely és a Manna Produkció együttműködésében, de már vehetünk jegyeket a májusi előadásokra is.

Következő előadások: április 20., május 5., 19., 19:30, Mozsár Műhely Jegyvásárlás