Májustól ezentúl a Belvárosi piacra is kitelepülnek szombatonként az Élesztőház piacának termelői.

Májustól az Élesztőház vasárnapi piacai mellett szombatonként is elérhetőek lesznek a termelők a Hold utcai piacon:

a Pancs szervezői a Tűzoltó utcai piac mellett szeretnék elérhetővé tenni a megbízható árusok minőségi termékeit a város egyéb pontjain is. Az Élesztő udvarán heti rendszerességgel szervezett piac közel egy éve indult útjára, azzal a céllal, hogy egy olyan a gasztronómia iránt érdeklődő közösséget tereljenek össze, akik számára fontos a tudatos fogyasztás és vásárlás. Ez alatt az idő alatt számos termelővel, gazdával kerültek kapcsolatba, akiknek fontos a fenntartható környezet és a természet közelsége.

Célunk a magyar klasszikusan vett termelői piac megreformálása és hogy a közösség erejével és kreativitásával mindenki szerves részévé válhasson. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk és folyamatosan bővül a látogatóink száma. A kitartó munka meghozta gyümölcsét és a gasztroközpontként ismert Belvárosi Piac és az ott tevékenykedő éttermek felkérésének teszünk eleget azzal, hogy összefogjuk és egységes kommunikációval segítjük a termelőinket. Kezdetben heti egy (szombat), majd heti több napra tervezzük duzzasztani a feledésbe merült termelői jelenlétet.” – mesélte a kezdeményezésről Vajas Balázs szervező.

További cél egyébként az is, hogy egyre szélesebb körben elégíthessék ki a Belvárosi Piacon működő éttermek igényeit is, hiszen az ott tevékenykedő számos neves séf is ezektől a termelőktől szerzi be alapanyagai egy részét.

Első piac: május 6-án