A Corinthia Hotel Budapest egy nagyon klassz programot kínál vasárnaponként: az elegáns szálloda éttermében minden héten más tematikában szerveznek brunchot, vagyis méretes büféasztalokat pakolnak meg, az egyik oldalon reggelinek való sonkákkal, sajtokkal, halakkal, salátákkal, pékáruval, a másik oldalon pedig ebéddel. Az ázsiai részen sushit, kicsit odébb pedig akár juhtúrós sztrapacskát vagy steaket választhatunk magunknak, de húsvét vasárnap jönnek a tojásvariációk és a bárány, körítésnek pedig élő szalonzene.

Igazán vonzó gondolat délben reggelizni, főleg ha ezt pezsgővel kísérve, korlátlan étel- és italfogyasztás mellett tehetjük meg. A Corinthia Hotelben minden vasárnap ez történik, déltől négyig, mindig más témára fűzve. Ezeket a brunch-okat a város egyik legelegánsabbjaiként tarthatjuk számon: a helyszín már ad egy alaphangot, emellé jár a welcome pezsgő, a fehér abroszos asztalok, az élő szalonzene és persze a sok telepakolt büféasztal, amikről egy előre befizetett összegért kedvünkre szedhetünk magunknak reggeliket, de egyúttal már ebédeket is. A program egyébként teljesen családbarát: ha a gyerekek éppen megunták volna az evést, átpártolhatnak Roy, az embernagyságú mókus társaságában a gyereksarokba.

A brunch tematikái között szerepelt már Ázsia, kalózok, de busók is, mi pedig egy helyi termelőkre koncentráló villásreggelire érkeztünk, délután fél 1-kor, hogy hosszú idő után újra feltérképezzük a terepet. Miután az asztalunkhoz kísértek és itallal kínáltak, egy gyorstalpaló következett, majd magunkra hagytak a tekintélyes választékkal. Ennek vannak állandó elemei, de most a helyi termelői témához illeszkedve a sonka- és sajtpult volt a szokásosnál terebélyesebb. Mellette füstölt halakból, krémekből, zöldségekből, salátákból is bőven lehetett válogatni.A terem egyik végében tehát ez, a másikban pedig a teljes értékű ebédek fogadják az embert. A készételek között juhtúrós sztrapacska, pörkölt, de rántott hús is helyet kap, éppen egy lépésnyire pedig frissen lehet süttetni többek között bélszínt, hátszínt, lazacot vagy csirkemellet. Mindemellé még egy ázsiai részleg is elfért, ahol sushik, nigirik és édes-savanyú csirke jellegű fogások közül lehet szemezgetni.

A programszámba menő étkezést desszerttel érdemes zárni: mini sajttorták, créme brulée, pohárkrém, rétes, fagyi, gyümölcsök sorakoznak az asztalon, de süttethetünk palacsintát is. Az evést déltől akár délután négy óráig is könnyen ki lehet tolni, mindenesetre érdemes követni az all you can eat (és drink) alapszabályát: mindenből egy kicsit! Így serranótól kezdve a sajttortáig tényleg sok mindet végigkóstolhatunk.
Húsvét vasárnap tojás, bárány és még több sonka is kerül az asztalra, lesz még az alkalomra komponált szalonzene és tojásvadászat is (11 500 Ft/fő, gyerekeknek 5 750 Ft). Asztal foglalni érdemes, ezt itt tehetitek meg.