Igazság szerint mondhatjuk, hogy csak pislogtunk, mikor megtudtuk, hogy a Wolf András nevével fémjelzett ételbár, vagy akár gyorsétteremnek is hívható comfort foodra szakosodott Séf Asztala a Westend kellős közepén helyezkedik el. Nem, nincs csalás, hogy utcafronti, nem fogták vissza magukat, bedobták a mélyvízbe. A tapétaragasztóval vetekedő zöldborsófőzelékek és skót ajánlatok között megjelent egy hely, ahol jóféle alapanyagokból háromféle ételt készítenek, a fine dining világából megismert séf, Wolf András vezényletével. Kóstoltunk, feldolgoztuk a neonfényt. Furcsa, de jó élmény.

Érdekes gondolatok cikáznak a Séf Asztala koncepcióját tekintve. Egyrészt, miért nem jutott már előbb eszébe valakinek, hogy minőségi vendéglátást vigyenek az elképesztő forgalommal rendelkező plázákba, ahol nyűg enni? Másrészt vajon van itt igény erre? Értékelni fogják? Átmegy majd az üzenet, hogy ugyanannyiba kerül, mint pár üzlettel arrébb a "bárcsak ne ettem volna meg" típusú étkek? A helyzet az, hogy a bevásárlóközpont tényleg egy olvasztótégely, a legkülönfélébb emberek járnak ide vásárolni, találkozni, szolgáltatásokat igénybe venni. Ha pedig több időt töltünk egy ilyen helyen, bizony megéhezünk. Most jöhetünk a szöveggel, hogy nincs tévénk és nem járunk plázába sem, de igenis vannak helyzetek, mikor elkerülhetetlen és sokan eleve szeretik egy helyen letudni a teendőiket. Nem szégyen ez, nem kell a sznobéria, a pláza sokszor kényelmes. Enni pedig kell, és jó, ha számít, hogy mit.

Hogy eddig ilyen nem volt, az egy dolog, mert amennyiben ez a projekt bejön, az üzemeltetőknek céljuk, hogy még több egységgel bővüljenek. A dizájn érthető, semmi durvulás, jók a fafelületek és annyiban még rendhagyó, hogy saját kis vendégtérrel rendelkeznek, valamennyire szeparálva a nagy közös "menzától'. Az egyik falon "Rántott hús és világbéke" felirat tetszeleg, amivel egyet is értünk. Hofi is megmondta, meg aztán a magyar gyomor is tudja, hogy a vasárnapi rántott húsnál kevés kedvesebb dolog van. A másik fal polcain pedig azok a bizonyos Lek-vár-lak lekvárok sorakoznak, amelyek a nudlikra kerülnek.

Wolf András a fine dining világából jön, a mérvadónak számító Salon Étteremben alkot nagyot csapatával jelenleg és e mellé most bejött a Séf Asztala és a pláza projekt. Miért ne jönne, teljesen más célokkal bír ez az egész. Az otthon ízeit jelenítik meg, amiben az a titok, hogy annyira nincs is titok. Hol a nagymama receptjére támaszkodnak, hol a legjobb minőségre törekedve frissítették és modernizálták a receptúrákat. Például a morzsát, a feltéteket, a fűszerezéseket.Háromféle ételt kínálnak: rántott húst, kolbászt és desszertnek nudlit. Csirkéből (kicsi 1290 forint, óriás 1590 forint), sertésből (kicsi 1590 forint, normál 1890 forint, óriás 2190 forint) és borjúból (kicsi 1990 forint, normál 2490 forint, óriás 2990 forint) is rendelhetünk schnitzelt, három méretben, kétféle morzsával (a séf morzsája és gluténmentes verzió). ehhez kiválaszthatjuk az ötféle köret egyikét és egy szószt. A sültkrumplit és a rizst felejtsük el, van helyette korianderes káposztasaláta, tejfölös uborkasaláta például, szósznak pedig mézes-gyömbéres chili, fokhagymás tejföl. így tényleg ízélésünk szerint válogathatjuk össze a papírtálcás rántott hús tálat. Mi a csirkecomb filéből készültet és a borjút is megkóstoltuk. Egyik jobb, mint a másik, omlanak a húsok, a pankószerű morzsa ropog és elismerően bólogat mindenki. Ez rántott hús, a legfelsőbb szinteken. Kolbászt is kóstoltunk, például az almás-májast, vagy a mediterrán marhát (ezek 1690 forintba kerülnek) amihez szintén dukál egy fantáziadós köret (például sült hagymás burgonyasaláta vagy ecetes babsaláta. A kolbászoknak pedig nyilván mustárral adjuk fel az utolsó fogyasztás előtti kenetet.Desszertnek itt van a krumplinudli. Kis adag 690 forintért, a nagy 990 forintért. Nem is igaz, ami a kis papírtálcában történik. A mi legkedvesebb kombinációink a következők voltak: angol krém és karamellizált dió, valamint szilvalekvár és édes mák. Ki áll neki otthon egy jó nudlinak... sajnos senki, csak a nagyi, de ha éppen nem ülnénk fel a Nyugatiban a mamához induló vonatra, akkor helyette bemehetünk a Westendbe is. Ugyanígy a vasárnapi rántott húsért is. Érdemes!