Nem diszkó, hanem befogadó terem – vagyis adottságai miatt sokkal többre hivatott a Terem Budapest, mint csupán elektronikus zenei DJ-k bulijaira. A Piarista Gimnázium egykori belső udvara igen komoly átalakításon esett át, tetőt kapott és egy 800-1000 férőhelyes, minden igényt kielégítő rendezvényhelyszínt hoztak létre. Az elhelyezkedése úgynevezett ház a házban dolog, hiszen gyakorlatilag egy épületen belül valóban az udvart vonták be egy újabb helyiségnek. Hétvégén megvolt az első party is, ami előtt lőttünk pár fotót.

A Március 15. tér a Piarista közzel kiegészülve olyan klassz helyeknek ad otthon, mint például a KIOSK, nyári egysége, a Terasz vagy a fine dining legfelsőbb szintje, a Babel. Ugyan a KIOSK-ban számos tematikus bulit, jelmezbált megéltünk már, étterem valója miatt nem szokták minden hétvégén felcsavarni a szőnyeget és bár a tér alkalmas nagyobb koncertekre is, a TEREM Budapest kifejezetten a rendezvényekre specializálódik.

A Terem eddig kihasználatlan térként állt, ám gondos tervezés és rengeteg munka befektetése után február első hétvégéjén meg is nyitotta kapuit a nagyközönség előtt. Elhelyezkedése tekintetében nagyon jól variálható és cateringben is több megoldást kínálhat, ha nem klasszikus bulihelyszínként működik majd, hanem például esküvők, céges rendezvények otthonaként. Mind a Babelből, mind a KIOSK-ból meg tudják oldani a vendéglátást, hiszen közvetlen konyhai kapcsolattal rendelkezik mindkét étteremmel.

Céljuk, hogy a Terem ugyanúgy ideális legyen egy céges karácsonyi buli vagy gálaestek lebonyolítására, mint akár komolyzenei koncertekre, performanszokra vagy tényleg igényes klubestekre. Az első fellépő például Dennis Ferrer amerikai DJ volt, de olyan bulik is kilátásban vannak már, mint például BP Calling partyk, José Padilla és Miguel Campbell estje vagy Ellen Allien berlini technóistennő bulija, illetve a saját szervezésű Acousticum Live sorozat.

Az igényesen kialakított hely hangszigetelése és hangosítása az országban egyedülálló, ahogy a variálható LED-ablakok is jópofák – így egyáltalán nem lesz bezártságérzetünk, visszakapja a hely az "udvar" jelleget. Kíváncsian várjuk a Terem rendezvényeit, bulijait. Talán ezúttal végre az a korosztály is eljut hétvégén szórakozni, akik a romkocsmázásból már "kinőttek", de a klasszikus diszkózást sem preferálják.

TEREM Budapest1052 Budapest, Piarista köz 2.
Facebook