A magyarhangya születésnapi catch-up hétvégéje alatt 12 alkotást – ezek között kettőt premier előtt – nézhetünk meg a Zsilipben.

A magyarhangya olyan alkotásoknak – játék- és dokumentumfilmeknek – segíti a hazai terjesztését, melyek fontos társadalmi kérdésekkel foglalkoznak, és melyekkel értéket közvetít – talán így foglalhatnánk össze legpontosabban a tevékenységét, mely már hetedik événél tart.

A hetedik születésnap apropóján december 1. és 3. között egy különleges helyszínen, a Zsilipben catch-up hétvégét szerveznek, amelyen 12 filmet vetítenek le, köztük premier előtt a

JESÚS és a

LUCKY című műveket. A pénteken már kora délután elkezdődő és vasárnap estig tartó catch-up weekenden azon felül, hogy megnézhetjük a 12 filmet, zsűritagnak is jelentkezhetünk a márciusban rendezendő Scope100 online filmfesztiválra.

A magyarhangya 7 éve mutatta be az első filmjét, azóta 36 különleges, társadalmilag fontos műnek segítette a hazai terjesztését, rendezett filmfesztivált (HangyaPass), Jodorowsky-maratont, „Szóljon hangosan a néma” sorozatot, szerkesztette egy ideig az Odeon Lloyd mozi műsorát, tematikus filmklubot szervezett a Néprajzi Múzeummal és a Krétakörrel, és részt vett számos európai uniós kezdeményezésben, köztük a most negyedik évadjába lépő Scope100 projektben.

  • Mikor? December 1-3.

  • Hol? Zsilip, XIII., Újpesti rakpart 1.

  • Mennyiért? 1000 Ft. // Napi bérlet (4 film): 2000 Ft.

  • Program: itt