Szinte a hét minden estéjét betöltik a hideg időkre a filmek az ART+ moziban. Klasszikusok, magyar és külföldi alkotások, friss bemutatók, koncertfilmek közül válogathatunk esténként.

Véget értek a meleg nyári esték és a szabadtéri, tetőteraszos mozizások, de nem kell megijedni, hiszen a megszokott rooftopos vetítések új formában folytatódnak tovább, ezúttal nem a tetőn, hanem a földszinten. A Budapest Rooftop Cinema és a Budapest Secret Cinema csapata ugyanis a hideg időben sem pihen, úgy döntöttek, új vetítéssorozatot indítanak, Budapest Boulevard Cinema néven. Az ART+ mozi falai között jó minőségben vetített kultikus filmek sora foglal majd le minket esténként.

A szervezők az eddigi tapasztalatok alapján őrzi meg a nyári koncepció legjavát, újdonságokkal és különlegességekkel kiegészítve azt. Minden héten hétfőként várja a közönséget a Budapest Boulevard Cinema ART+ Underground sorozata újabb klasszikus vagy friss kultfilmekkel. Elévülhetetlen, megunhatatlan vígjátékok, kultikussá vált trash movie-k is terítéken lesznek – eredeti nyelven, magyar felirattal, így az itt élő vagy ide látogató külföldi közönséget is várják.

A keddekre időzítették a nyári Magyarok a háztetőn folytatásaként a Budapest Boulevard Cinema Magyarok a földszinten vetítéssorozatát, ezeken a napokon a hazai filmtörténet ikonikus és kultikus művei mellett az elmúlt évek sikerfilmjei kerülnek a vászonra. Szerdánként az ART+ Cinemart sorozatban képzőművészeti és koncertfilmeket vetítenek, csütörtökönként pedig  ázsiai filmművészet kerül fókuszba: az Oriental Movie Club hétről hétre egy távoli, néhol egzotikusnak számító ország filmtermését láthatjuk: Dél-Korea, Japán, Hong Kong, Tajvan és Bollywood egyaránt terítéken lesz ezen a napon.

A hétköznapok estéi tehát a klasszikusokat hozzák el, hétvégén pedig az új filmek kapnak főszerepet. A Premier Movie Day keretein belül nemcsak az elmúlt év sikereit nézheti újra a közönség, de a mozis bemutatókkal egy időben premierfilmek is érkeznek az Art+-ba. A Budapest Boulevard Cinema november 3-án az Arany Pálmára is jelölt magyar sikerfilmmel nyitja meg kapuit: a Jupiter Holdjával kezdődik a BBC első szezonja.

Részletes programot ITT és ITT találtok.