Több nagy szervezethez csatlakozva a Dorko is szeretné felhívni a figyelmet arra, milyen fontosak a zöldterületek a városban. Ehhez egy olyan módszert választott, amiben a legjobb: piacra dobott egy környezetvédelmi tudatosságra emlékeztető kollekciót, és elnevezte Remember Your Roots-nak. A kollekció darabjait kedvezményesen is beszerezhetjük: ehhez csak örökbe kell fogadnunk egy növényt.

A nagyvárosokra világszinten igaz, hogy nem mindig a természet jön ki győztesen a zöldterületek – beépített területek versenyében. Vannak olyan szervezetek, amik időről időre emlékeztetnek rá, hogy erre az egyensúlyra illő odafigyelni. Teszi ezt például a Greenpeace, a világ egyik legnagyobb környezetvédő szervezete, ami itthon most egy "Jövő Zöld városa" nevű kampányt indított.

A városaink élhetőbbé tételéért mi is velük együtt tehetünk: néhány gombnyomással bárki örökbe fogadhat 250 Ft-ért egy árvácskát, 5000 Ft-ért egy galagonyabokrot vagy akár egy páfrányfenyőt (ez a választék legdrágábbja), amit aztán a Greenpeace Magyarország elültet. Ha te is szeretnél örökbe fogadni, ITT megteheted.

És itt jön a képbe még egy szereplő, aki szintén fontosnak tartja környezetünk védelmét: az ismert hazai márka, a Dorko is csatlakozott a Greenpeace kampányához: méghozzá a környezetvédelmi tudatosságra felhívó, őszi kollekciójukkal, a Remember Your Roots-szal. Mindenki, aki üzleteikben bemutatja az örökbefogadási oklevelét, automatikusan 10 % kedvezményt kap a Remember Your Roots kollekció termékeinek árából. Továbbá az örökbefogadók között kisorsolnak egy Remember Your Roots ajándékcsomagot, 50.000 Ft értékben.

A márka egy jótékonysági fotózást is szervezett, amibe olyan hazai közismert művészek, előadók, színészek, együttesek, műsorvezetők kapcsolódtak be, mint a Halott Pénz, Árpa Attila, Oláh Gergő, Csobot Adél, Bocskor Bíborka, Deniz, Metzker Viktória, Kirchknopf Gergő, Angyal András, Szabó Dóra, Molnár Tamás és a Jetlag, Petrányi Lajos és a BSW.