A fotós ismert helyeket szeretne bemutatni kevésbé megszokott perspektívából. Márkot a képek megörökítésekor végig egy sorozat főcímzenéje inspirálta.

Mervai Márk már 8 éve fényképezi a fővárost, új sorozatának címe pedig egy félreolvasásból született, a Game of Thrones-t Game of Tones-nak olvasta (Trónok harca/Tónusok harca), ez adta az ötletet egy őszi sorozat elkészítéséhez, mely felkerült a Bored Pandára is.

A megfelelő fények elkapása nem volt könnyű feladat, a képeket három héten keresztül készítette a fotós. Célja az volt, hogy bemutassa azokat a helyeket is, ahova nem feltétlen jutnak el turisták. Eközben Márk végig a sorozat főcímzenéjét hallgatta, és ez inspirálta.

Márk a kedvence a Gellért-hegyről készült napfelkeltés kép, amin a Szabadság híd is látszik, illetve a fogaskerekű, melyet közrefognak a színes fák.

"Szokványos és sokak által ismert helyekről próbáltam olyan képet csinálni, ami mégis egyedi és új a nézőnek ugyanakkor megmutatják a várost valamint a közlekedést ebben a csodálatos évszakban. Egyben nagyon inspirálónak tartom a budai oldalon a tömegközlekedés mentén álló fasorokat és erdősebb részeket, amiket szintén szerettem volna bemutatni a képeimen keresztül. Olyan sok szép apróság van a városban ami mellett elmegyünk, holott ezek a részletek és ez a sokszínűség teszi olyan széppé ezt a várost, amiben élünk. Én csak ajánlani tudom, hogy többször álljunk meg, és csodáljuk meg a város szépségeit." – mesélte nekünk Márk.