Food truckként kezdték, aztán a meglévő konyháról kiszállítással foglalkoztak, majd felváltotta mindezt október elején ételbárjuk, ami már nem vándorol, vendégeik szerdától vasárnapig érkezhetnek ide tengeri herkentyűs, halas fogásokért. Ez az alapkoncepció, hot dog helyett korianderes lazactatár, krémleves helyett tengeri halleves vár, de persze az alap fish&chips és tengeri alapanyagokkal tuningolt burgerek is készülnek a konyhán, amit Kiss Barnabás vezet. Igazi családi vállalkozás a Shrimpy, mely most érett be.

Kétféle formula létezik: valaki vagy már meglévő, jól menő helye mellé kóstol bele a vándorlós food truck életbe, vagy éppen fordítva: kezdi fesztiválokon, kitelepüléseken, és utána nyit saját kis egységet. Barnabás és Anita az utóbbi utat járják, ám egy dolgoktól nem tudtak elvonatkoztatni és ez pedig a tengeri gyümölcsök és a halak világa.

Kiss Barnabás, mielőtt a saját Shrimpy food truck projektjébe kezdett, egy évet a legendás belvárosi olasz étteremben, a Fausto's-ban dolgozott, de külföldön is helyt állt már, bőven szerzett tapasztalatot. Megjártak számos gasztro tematikájú és zenei fesztivált, ahol változó érdeklődést tapasztaltak, hiszen lássuk be, egy borgőzös éjszakán, mikor egy-két adott koncertre vagyunk kíváncsiak, lehet, hogy előbb rendelünk hot dogot, vagy kevésbé szofisztikált burgert, mint egy jó surf'n'turf tételt, ráknyársat. Illetve helyesbítünk: ez a megszokott iskola, nem sűrűn térünk le a járt útról... pedig néha lehet érdemes lenne.

Átértékelve az általuk megálmodott fogások felvevőpiacát, a lakóhelyük kínálta gasztrolehetőségeket és még jó pár faktort, 2017 október elején megnyitották az immár fix helyen lévő Shrimpyt, ahonnan továbbra is üzemel a házhoz szállítás is. Az üzlethelyiség "street food"-os méretű, lent és fent is leülhetünk. A szagokkal számolnunk kell – de egy halakkal és olajban sütéssel foglalkozó, félig nyitott konyhás helyen természetes, hogy nem ibolyaillat kering a térben. De tudjuk, hogy ez egy ilyen műfaj.

A választék széles: levesek, előételek, tészták, főételek, burgerek, tortillák és desszertek sorakoznak fel. Rájuk hagyatkoztunk, nem saját intuícióinkra, így thai kókusztejes garnélalevessel (1490 forint) kezdtünk, mely pikáns, friss újhagymával és korianderrel szórt selymes levest jelentett, korrekt mennyiségű pirított rákkal. Nem az echte ázsiai vonalas tom yum-ra asszociáljunk, hanem annak egy adaptációjára. Legközelebb a tengeri hallevest is megnézzük majd, amibe garnéla, tintahal, fekete kagyló, tőkehal és lazac kerül.

A korianderes lazactatár (2190 forint) nagyon friss ízeket hoz, ráadásul marinált lila hagyma is jár mellé. Ízletes volt a roston királyrák vajas-zöld curry szószban (2690 forint), de az igazi befutónak a ház surf'n'turf burgerét találtuk. A poén az egészben, hogy valahogy burgerre nem is számítottunk, mondván lássuk az egyedibb fogásokat, de örülünk, hogy megmutatták mit tudnak ilyen forinton is. A burger zsemléje "fekete", de inkább mondanánk ízlésesebb pasztellszürkének, mintsem tolakodó szénszínűnek. Állaga könnyed, éppen hogy csak keretezi a burger szívét, nem dominálja le a belehalmozott hozzávalókat, melyek a következőképp alakulnak: marhahúspogácsa, roston sült garnélák, BBQ-szósz, cheddar sajt, saláta, extra ropogósra pirított bacon, hagymalekvár, saját készítésű ropogós hagyma és snidlingszósz. Mindez 2290 forintért, ami belvárosi viszonylatban tudjuk, hogy maximum egy alap kézműves burgert jelent, szerencsés esetben krumplival körítve. Ehhez nem kell köret, önmagáért beszél.

Desszerteket jól bevált beszállítóval készíttetnek, nem szeretnének ebbe az irányba elmozdulni, de a mangóval és passiógyümölccsel készült torta (990 forint) is remek választás.

Örülünk, hogy egyre többen merészkednek ki a klasszikusan vett belvárosból és külsőbb kerületekben foglalkoznak minőségi vendéglátással. Shrimpyék pedig egyértelműen ebben a ligában játszanak.