Jövőre már egy olimpiai színvonalú BMX-pályán gyakorolhatnak mind a profi, mind pedig az amatőr biciklisek.

Idén augusztusban Budapestenrendezték meg az extrém sportok fesztiválját, a FISE (Festival International des Sports Extrêmes) World Series második állomása volt a magyar főváros, és a nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel a szervezők a következő három évben is nálunk szeretnék megrendezni a világkupa-sorozat egyik fordulóját. Erről egy szakmai workshop keretén belül tárgyaltak is a hazai biciklis szövetségek és a NOB képviselőivel.

A FISE World Series és a Magyar Kerékpáros Szövetség arra törekszik, hogy az amatőr és profi versenyzők a lehető legjobb körülmények között készülhessenek majd fel a megmérettetésre, a terveket szakmai workshopon egyeztették. A jövőben egyre több ilyen extrém sportág lehet része az ötkarikás játékoknak.

A FISE egyik kiemelt sportága a BMX freestyle park, amely a gördeszka mellett 2020-ban már szerepel a  tokiói olimpián, ezért terveznek Budapestre is egy pályát. A fedett BMX parkot a belvárosba szánják, és cél, hogy a téli hónapok alatt is elérhetővé tegyék mind a profi, mind pedig az amatőr biciklisek felkészülését.