Az augusztusban a Budapesti Corvinus Egyetem Sportlétesítmény tervezésére kiírt tervpályázaton október elején már meg is született a döntés a nyertes pályaművek megvásárlásáról, most pedig napvilágot láttak az első tervek. A Lónyay utcai sportlétesítményben lesz uszoda, tornacsarnok lelátóval, squash pályák és tornatermek.

Nagyon gyorsan, alig pár hónap alatt le is bonyolították a Corvinus Egyetem sportlétesítményének megtervezésére kiírt pályázatot. Az új komplexum az egyetemtől alig pár méterre, a Lónyay utca 40. alatt épül majd fel.

A kiírás során követelmény volt, hogy az épületben legyen egy versenysportra is alkalmas módon kialakított kézilabdapálya méretű hely 200 fő befogadására alkalmas lelátóval, egy 25 méteres medencés uszoda valamint 3-4 darab versenysportra is alkalmas módon kialakított squash pálya és egyéb tornatermek, na meg természetesen az ezekhez szükséges öltözök és zuhanyzók. A bíráló bizottság a benyújtott tervek kapcsán vizsgálta a környezetbe illeszkedést és a beépítést, hiszen a történelmi városszövet kellős közepén vagyunk. Emellett a megvalósíthatóságot, a környezetvédelmi, energiatudatos megoldásokat és a tervi minőséget is szem előtt kelett tartaniuk. Ezek alapján az első díjat a Zsuffa és Kalmár Kft. nyerte el, számolt be róla az Építészfórum.

A tervezett épület arányaival idomul a környező, historikus-eklektikus városképbe, a homlokzat osztásai követik az utca egységes képét. Külön kiemelkedő, hogy a járdaszinten az épület főbejáratának visszahúzásával egy teres rész is keletkezik, így kisebb lesz a szűk járdán a torlódás. Valamint az amúgy famentes Lónyay utcába egy kis üdítő életet is visz a növényesített homlokzat, amely árnyékolóként is működik. 

A földszinten kap helyet az uszoda, az előcsarnokból rögtön rá is látunk a medencékre, valamint az utcával való kapcsolat erősítésére itt lesz egy kávézó is, és innen nyílik egy harminc fős előadóterem. A felsőbb szinteken pedig a sportpályák és a kiszolgáló egységek kapnak helyet. Az épület szerkezeti kialakítása során és az energetikai koncepció kapcsán a tervezők számára elsődleges szempont volt, hogy a a fenntartás a lehető leggazdaságosabb és környezetbarát legyen. Felmerült a WC-k esővizes öblítése és a napkollektorok elhelyezése is az épületen.

Illetve amíg nem kerül beépítésre, a terv utal rá, hogy a szomszédos foghíjtelek is ideiglenesen hasznosíthatóak lehetnének sportcélokra, követendő példát mutatva így az amúgy akár évekig parlagon heverő területek közösségi kihasználásra.